Egy hónapra elrendelte a Szegedi Járásbíróság annak az afgán férfinak az előzetes letartóztatását, aki rátámadt az őt kísérő rendőrökre, és egyikük fegyverét is megszerezte – közölte a Szegedi Törvényszék.
Az afgán férfit hivatalos személy elleni erőszak és lőfegyverrel visszaélés bűntettével gyanúsítják – írta közleményében a Szegedi Törvényszék.
A gyanúsítottat a rendőrök pénteken délután szállították át a kecskeméti fogdából a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal szegedi épületébe. Az ügyfélváróban a megbilincselt férfi "az elhúzódó ügyintézés miatt" türelmetlenné és agresszívvá vált, majd az őt lefogni próbáló rendőr jobb oldalán levő pisztolyt megszerezte, és két kézzel, előre néző csővel a mellkasához húzta a fegyvert.
Ezt látva a három rendőr együttes erővel földre vitte a gyanúsítottat, és így sikerült a kezéből kicsavarni a lőfegyvert. Dulakodás közben az egyik rendőr nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett, mert a gyanúsított megharapta.
A bíróság álláspontja szerint a kiemelkedő tárgyi súlyú bűncselekménnyel gyanúsított külföldi állampolgár esetében fennáll a szökés és elrejtőzés veszélye. A gyanúsított és a védője fellebbezést jelentettek be, így a végzés nem emelkedett jogerőre.
(MTI)