Lépfenére gyanakodnak Kötegyánban, miután többen döghúst ehettek.
Kötegyánban több változat is napvilágot látott, hogy miként, de az biztos, hogy néhányan döghúshoz jutottak, amiből fogyasztottak is. A helyi információk szerint lépfene miatt volt szükség ezt követően intézkedésekre, az állategészségügyi és a népegészségügyi hatóság időben reagált a történtekre, a kötegyániak tudomása szerint ketten kerültek kórházba.
Zoom
(Illusztráció)
A rendőrségnél azt mondták, hogy az állategészségügyi hatóság jelzése alapján a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Gazdaságvédelmi Osztálya április 17-én, szerdán rossz minőségű termék forgalomba hozatala bűntett gyanúja miatt rendelt el nyomozást. Hozzátették: a jelenleg rendelkezésre álló információk szerint Kötegyánban feldolgoztak egy elpusztult szarvasmarhát, aminek húsából többen fogyasztottak. Az állatot feldolgozó nő és férfi megbetegedtek. A büntetőeljárás a szakhatóságok közreműködésével folyamatban van.
(Beol)
Frissítés: Fideszes pogármester és cigányai
Olvasónk hívta fel a figyelmünket az alábbi - azóta eltüntetett, vagy priváttá tett - Facebook-bejegyzésre:
Újból aggasztó hírek érkeztek valamikori szülőfalumból! A polgármester úr (Nemes János Fidesz-KDNP - a szerk.) első számú roma támogatói döghúsfeldolgozásban és -értékesítésben utaznak, elég rég óta! Nem is lett volna ebből semmi gond, ha maguk fogyasztották volna el, de árusítottak is belőle rendszeresen Kötegyánban és Sarkadon a húsboltban, és egy rokon csárdájában is.
Az utolsó dögfeldolgozáskor a marha lépfene-baktériummal fertőzött volt, ami, valljuk be őszintén, halálos az emberre nézve! Az informátorom szerint a feleség a helyi idősek otthonában, a leánya a helyi közétkeztetésben ténykedik, tehát csak a szerencsén múlt, vagy múlhatott, hogy nem okozott tömeges fertőzést! Vajon Kötegyán polgármestere felvállalja-e, hogy ezeket a dögevő, dögkereskedő embereket tovább foglalkoztatja a polgármesteri hivatal intézményeiben? Ez csak az ő felelőssége! De ahogy hallom, maradni fognak, hisz kell neki a kisebbségi szavazat!