Alább olvasható a hódmezővásárhelyi Jobbik szerkesztőségünkhöz eljuttatott sajtótájékoztatóhoz használt anyaga, illetve az arról való beszámoló.
A sajtótájékoztató apropója, hogy tiltakozásunkat fejezzük ki Lázár János - hódmezővásárhelyi polgármester, országgyűlési képviselő - azon ötlete ellen, miszerint haszid, ortodox zsidókat kíván a városban (a város pénzéből) vendégül látni, sőt, kilátásba helyezte a nyári, öt-hetes mártélyi - tiszai üdülőterület - táborozásukat is, melyről Raguczki Gáboron keresztül – vallás – és kisebbségügyi referens - tájékoztatta a Rádió X hallgatóit.
Mielőtt antiszemitizmussal vádolnának, leszögezném, hogy ezen ötlete ellen még Erdélyi Miklós, a helyi zsidó hitközség vezetője is felemelte szavát.
Ugyanis egyrészt a helyi lehetőségek (zsinagóga, vágóhíd, fürdő) nem alkalmasak a vallásukat „markáns” módon gyakorló zsidó csoport számára - nyilvánvaló, hogy ezeket át kellene építeni -, másrészt a város lakói se tudnák hosszú távon tolerálni a jelenlétüket, ugyanis a haszidoknál az a szokás, hogy „nem dolgoznak”. (A városban még az a hagyomány tartja magát, hogy aki nem dolgozik, az ne is egyék.) Még Izraelben is gond van velük, akkor vajon hogyan tudnának egy magyar városba beilleszkedni?
Erdélyi Miklós is elmondta, hogy amennyiben Lázár János támogatni kívánja ezen zsidó csoportot, azt a saját magánvagyonából tegye. Ő a helyi zsidó hitközség nevében szólt, a hódmezővásárhelyi Jobbik pedig a város lakossága nevében fejezi ki, hogy nem kérünk a haszidokból, mert mi nem szeretnénk senkit se eltartani.
Nagy-György Anna
a Hódmezővásárhelyi Jobbik elnöke
Tájékoztatásul:

http://zsido.com/kepek/Hódemzővásárhelyi%20hétvége%20–%20előkészületek/165
 
http://www.zsido.com/kepek/Hódemzővásárhelyi%20hétvége%20-%20előkészületek/163
http://www.zsido.com/programok/sabbaton_hetvege_zsido_fiataloknak/47
 
http://szentkoronaradio.com/node/53043
 
 http://szentkoronaradio.com/letoltes/2009_01_12_erdelyi-miklos-radio-x
 
Kérdések Lázár Jánoshoz: 

Miért támogatja a polgármester egy a városban történelmi múlttal és hagyományokkal nem rendelkező szélsőséges haszid közösség térhódítási szándékát?
Miért nem kérdezi meg a városban működő helyi Izraelita Hitközséget, és legfőképpen Hódmezővásárhely polgárait az üggyel kapcsolatban?
Igaz-e, hogy a Fidesz felső vezetésének utasítását hajtja végre, mely szerint kapcsolatot kell keresni  a Chábád Lubavics mozgalommal, és támogatni kell térhódítási szándékukat?
Igaz-e, hogy országosan, egyéni és pártérdekeiket szem előtt tartva a MAZSIHISZ gyengítése és az EMIH erősítése a cél akár a többségi magyar társadalom kárára is?
 
 
A sajtótájékoztatón részt vett Toroczkai László, a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom tiszteletbeli elnöke is. Ő minden magyar hazafi, illetve magyarságunkért felelősséget érző ember nevében szólalt fel.

Az üggyel kapcsolatban elmondta, hogy ezek a hírek még e sokat szenvedett hazában is példátlanok. Megdöbbenésének adott hangot , hogy még a helyi „asszimilálódott, neológ” hitközség vezetői is veszélyesnek tartják a térhódítási szándékot.

Kijelentette,  az önkormányzat – de leginkább Lázár János – részéről az elvárható minimum az lett volna, hogy minimum reagáljon, vagy cáfolja meg ezeket a híreket, de ez sajnos a mai napig nem történt meg. Pedig részletes írás jelent meg a Magyar Jelenben, illetve interjúk hangzottak el a helyi Rádió X-ben e kétes kimenetelű szándékról. Felháborítónak és vérlázítónak tartotta, hogy hónapok óta tartanak a tárgyalások Lázár János és Köves Slomó között és mindezek teljesen titokban, a nyilvánosság kizárásával történtek. Egyértelműnek tartotta, hogy ez egy folyamat része, mely mögött betelepítési szándék áll. 
 
Természetesen, amennyiben Lázár János nem mondd le szándékáról, úgy ellenállásra szólítunk fel mindenkit, illetve demonstrációt szervezünk ennek megakadályozására. 
Dombi-Kiss László – a hódmezővásárhelyi Jobbik alelnöke