Szórakoztató olvasmányok az Országos Választási Bizottság üléseinek jegyzőkönyvei, amióta a Jobbik delegáltjaként Novák Előd is bekerült a testületbe, melynek állandó tagjai az országgyűlési frakcióval rendelkező pártok sameszei és öt "független".

Efféle bratyizásba nem bocsátkozik a Jobbik delegáltja (képünkön Arató Gergely, az oktatási és kulturális tárca államtitkára, Szijjártó Péter és Zuschlag János)

Az OVB kialakult "joggyakorlatát" félresöpörve Novák Előd nem engedi eltussolni a magunkfajták beadványait, pl. a népszavazási kezdeményezéseket. A fideszes delegált rendre együtt szavaz a választott bolsikkal, de a KDNP-s is csak ritkán mer a Jobbikkal voksolni, nem is túl következetesen. Laikusként is látható az az elképesztő jogi mélység, melybe a bizottság süllyedt elvakult Jobbik-gyűlöletében.
Szigeti Péter OVB-elnök néha egyszerűen nem ad szót Nováknak, aki ezért ügyrend (működési szabályzat) elfogadását szorgalmazta, azt azonban nem támogatták a diktatúrában érdekeltek. Egy jobbikos azonban nem hagyhatja magát: mivel így semmilyen szabályzat nem rögzíti az elnök jogköreit, Előd lazán szót ad magának, s bekapcsolja a mikrofonját, mikor szólni akar. Ebből aztán tanult az elnök is, így a rend helyreállni látszik a jegyzőkönyvek tanúsága szerint.
Az igazság kimondása annyira fájó, hogy a Maszop delegáltja a múlt pénteki ülésen megsértődve-kiborulva hazament, a főpatkány Halmai Gábor elnökhelyettes pedig obstrukciót alkalmazva vonult ki, mikor már határozatképtelenségre is játszhatott. A háromszázezres havi juttatás - mely minden, az Országgyűlés által választott OVB-tagnak jár - így is megilleti, hogy a heti egyetlen ülést két óra után otthagyta. Érdemes átfutni ezt a legutóbbi, példamutató ülésjegyzőkönyvet ide kattintva.
A Kuruc.info efféle karakánságot vár el minden jobbikos politikustól, aki bármilyen lehetőséghez jut, s ha valamelyikük langyos semmittevéssel töltené ki mandátumát, kíméletlenül megírjuk. Eddig azonban inkább jó példákat láthatunk, pl. a Jobbik orosházi elnöke is kitűnően bizonyította, hogy minimum önkormányzati képviselőnek alkalmas.
Ide kattintva megtekinthetőek az OVB-ülések korábbi jegyzőkönyvei is. Az egyre durvuló Jobbik-ellenesség után kisebb csoda, hogy Novák Előd el tudta fogadtatni a legutóbbi, hétfői ülésen, hogy közleményben szólítsák fel a teljes médiát a kiegyensúlyozott tájékoztatás követelményére. Ennek az ülésnek a jegyzőkönyve még nincs fent, kíváncsian várjuk...
(Kuruc.info)