A forradalom nagy politikai fordulatot jelent, s ez megtörtént azzal, hogy a választók kétharmados többséget szavaztak meg egy új politikai erőnek – vélekedik Lázár János. A Fidesz frakcióvezetője a 168 óra című hetilapnak adott interjújában azt mondta: a rendszerváltás alapértékei nem valósultak meg az elmúlt két évtizedben Magyarországon, a felemelkedés helyett elszegényedéshez, önállóság helyett az eladósodáshoz vezetett az út. Ebben a húsz évben benne volt a Fidesz kormányzása is – fogalmazott a politikus.
Az új kormányzás a munkát, az otthont, az egészséget, a családot és a rendet helyezi az alapértékek közé – mondta Lázár János. Az új kormány a munkába tevékenyen bevonná az ellenzéket is, mert – mint a frakcióvezető fogalmazott – a Fidesz-KDNP-t komolyan érdeklik a jobbikos, LMP-s és szocialista vélemények is. Utóbbi párttal kapcsolatban a politikus azt mondta: az MSZP önmagát semmisíti meg. A választók kijelölték a szocialisták helyét a parlamentben, de az igazságszolgáltatás még hátra van, amelyet nem tudnak megkerülni.
A Jobbikról úgy vélekedik, hogy a radikálisok "átkozzák a demokráciát, ám eközben élvezik annak gyümölcseit". Csak azokkal tudunk együttműködni, akik elfogadják a magyar törvényeket, s a Bajnai-kabinet nagyon helyesen járt el, amikor feljelentette Vona Gábort, amiért a Magyar Gárda mellényében jelent meg a parlamentben.
Újabb megszorítások jöhetnek
Nem volt még átadás-átvátel (szombaton lesz), nem tudjuk mi van a kasszában – ismételte meg álláspontját a frakcióvezető arra a kérdésre, hogy számítani kell-e újabb megszorításokra a jövőben. Lázár János hangsúlyozta: valószínűsíti, hogy sokkal rosszabb helyzetben van az ország, mint amiről az utolsó kormányülésen szó volt.
(Híradó nyomán)