A rendőrség eltűnés miatt kereste azt a 24 éves kiskunhalasi nőt és az eltűnésekor vele lévő 4 hónapos leánygyermekét, aki május 28-án délután távozott Kiskunhalasról ismeretlen helyre úgy, hogy hozzátartozói, élettársa hollétükről nem tudott.
A keresésükre különös figyelmet fordított a rendőrség, hiszen egy eltűnt anyán kívül a 4 hónapos gyermeke is ismeretlen helyen volt. A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi állománya is csatlakozott a kereséshez. Az eltűnés körülményeinek a feltárása során 25 személyt hallgattak meg azért, hogy teljességében feltérképezzék az eltűnt nő kapcsolatrendszerét, szokásait, ismeretségi körét. A családtagok beszámoltak a nő és gyermeke szokásairól, életmódjáról.
A kapott válaszokból sikerült megállapítani, hogy a keresett személy korábban Németországban dolgozott mint pincérnő, és a volt munkahelyén jelenleg is rendelkezik kapcsolatokkal.
A keresést május 28-án délután kezdte meg a rendőrség, melybe bevonta az ORFK Bűnügyi Főigazgatóság Nemzetközi Bűnügyi Együttműködési Központját is, így sikerült kapcsolatba kerülni a német rendőrséggel, annak tisztázására, hogy valóban Németországban tartózkodik-e az anya a gyermekével. A német hatóság 2 napon belül megerősítette, hogy a kiskunhalasi anya és gyermeke Ulm városa mellett, Illertissenben tartózkodik. A német rendőrök jelentése alapján tudták meg, hogy sérelmükre bűncselekményt nem követtek el, a baba egészséges, az anya saját akaratából távozott Kiskunhalasról. A rendőrségnek információja van arról, hogy az elkövetkező napokban az anya és gyermeke hazaérkezik, ekkor a Kiskunhalasi Rendőrkapitányság is meghallgatja őt.
(MNO)