Ezt a két bejelentést tették tegnap a Jobbik megemlékezésén. Ma pedig kiderült: az ÁVH a régi - feljelentést tesznek a rendezvényen részt vevő gárdisták ellen.


Összesen 10 ember ellen tesznek szabálysértési feljelentést a rendőrök, mert "a Magyar Gárda egyenruhájához hasonló öltözetet viseltek" a Jobbik Szabadság téri megemlékezésén - derült ki a Budapesti Rendőr-főkapitányság közleményéből.



A trianoni diktátum 90. évfordulóján tartott pénteki parlamenti megemlékezést követő szentmise után a jobbikos képviselők és szimpatizánsaik a Szent István Bazilikából a Szabadság térre vonultak. A demonstráción a téren egykor állt Ereklyés Országzászló visszaállítását is követelték. A rendezvényen több ezer ember, köztük nagy számú terepruhás, egyenruhás fiatal vett részt.


A Trianon-megemlékezésen megalakult a Magyar Nemzeti Gárda Mozgalom, ezt Kiss Róbert - a betiltott Magyar Gárda Mozgalom egykori főkapitánya - jelentette be.



Szegedi Csanád EP-képviselő pedig elmondta: június 8-án Marosvásárhelyen - első magyarországi pártként - irodát nyit a Jobbik.



A Budapesti Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint a pénteki rendezvények békésen zajlottak a fővárosban, a Jobbik Szabadság téri megemlékezésén azonban 15 embert igazoltattak.



Közülük tíz ellen szabálysértési feljelentést tesznek, mert - ahogy a közlemény fogalmaz - egy bíróság által feloszlatott társadalmi szervezet egyenruhájához hasonló ruházatot viseltek.
(FH nyomán)





Beszédek:
 
 
 
(Kép és videó: Szent Korona Rádió)