Puskás András, az V. kerületi Fidesz ügyvivő alelnöke az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében azt írja: "természetesen a videón elhangzott szavakkal semmilyen formában nem értünk egyet, így annak következményei lesznek. Ezzel a szeptemberi első csoportülés foglalkozik majd". Mint fogalmaz, "a Jobbik köreiből nyilvánosságra hozott videofelvétel nyilvánvalóan nagy segítséget jelent most a mentelmi jogának felfüggesztése előtt álló Gyurcsány Ferenc számára".
A felvételen szereplő Stadler Mária semmilyen funkciót nem tölt, és soha nem is töltött be sem a pártban, sem Belváros-Lipótváros Önkormányzatában, ellentétben a szocialista Pásztor Tiborral, aki több ciklus óta önkormányzati képviselő és 2010-ben pártja polgármester-jelöltje volt a kerületben – folytatja az ügyvivő alelnök, hozzátéve: "Pásztor Tiborra onnan emlékezhetünk, hogy 2006-ban ledíszzsidózta Deutsch Tamást. Bízunk abban, hogy Mesterházy Attila és az MSZP az ő ügyében is megteszi a szükséges lépéseket".
Puskás András kitér arra is, hogy Rogán Antal az elsők között volt, aki nyilvánosan elhatárolódott egy a Magyar Nemzetben megjelent cikkében Budaházy Györgytől. "Ott is elmondta, hogy Budaházy provokátor. Úgy gondoljuk, hogy aki provokátorokkal áll szóba, az maga is provokáció áldozata lesz" – teszi hozzá, megjegyezve: a Fidesz V. kerületi csoportjának 450 tagja van, akiknek minden mondatáért nem tudnak felelősséget vállalni.
(MTI)
Kapcsolódó: