A Jobbik által támogatott független békésszentandrási polgármester, Sinka Imre hivatalosan is a radikális jobboldali párt tagja lett - írja a Viharsarok Ma.

A polgármester független jelöltként indult a 2010-es önkormányzati választáson, és biztos fölénnyel győzte le a korábbi ciklus Fidesz-KDNP-s polgármesterét, Hamza Zoltánt, aki azóta a megyei közgyűlés térségi tanácsnokaként folytatja politikai karrierjét.
Sinka Imre korábban azt mondta, hogy magánemberként a Jobbik híve, azonban a települési munkájába nem akarja bevonni a nagypolitikát. A lap megkereste a Jobbik megyei elnökét, Samu Tamás Gergőt, aki megerősítette az információt.
A polgármester a sajtóorgánum érdeklődésére elmondta, hogy „eddig is a konzervatív, nemzeti, jobboldali gondolkodás jellemzett, és élveztem a Jobbik támogatását a választások óta. Úgy gondolom, így, a párton belülről még inkább tudom segíteni hazánk felemelkedését. Ma az egyetlen reális megoldást a Jobbik elképzelései jelentik számomra. Ezek megvalósítása kell hogy a kitűzendő cél legyen a következő választásokon. Minden erőmmel igyekezni fogok ezt segíteni, ezt leginkább tagként látom megvalósíthatónak.”
(Viharsarok nyomán)