Tisztelt Szerkesztőség!

Az Államokból írok Nektek. Már régebben itt élek, a gyermekeim is itt születtek. A leírt környezetkép a négerekről teljesen reális.

A fehérek, bár tolerálják a négereket, mélységesen utálják ezeket. Ez az utálat természetesen kölcsönös. Annak ellenére, hogy majdnem minden reklámban a feketék és a fehérek boldogan, röhögve társalognak, a valóság teljesen más.

Ha bekapcsolod a tévét, 80%-ban csak feketéket látsz. Rengeteg az úgynevezett "legal show". Itt tárgyalásokat színészkednek. Ki a bíró? Egy fekete. Ki az ügyész? Egy fekete. Ki a nyomozás vezetője? A főzsaru? A rendőrfőnök? Természetesen egy fekete. De ki is a vádlott? Egy szőke fiatalember. A kórházi jelenetek hasonlóak. Az orvosok, a szakértők mind-mind feketék.

Átvették a sportokat is. De nemcsak a szokásos amerikai sportokat (baseball, kosárlabda, stb.), hanem például a teniszt is. Csak a Williams-féltestvérekről és a Blake nevezetűről szól a lényeg. A USTA Flushing Meadow teniszcenter (US Open) 2 legnagyobb stadionja feketékről van elnevezve. Kérdezem, mi köze van Louis Amstrongnak a teniszhez? Miért a fehérutáló Arthur Ashről kellett elnevezni az újabb stadiont? Soha nem volt első a világranglistán. Persze most nagy a döbbenet, mert két fehér vezeti magasan, a világranglistát. Henin és Féderer.

A legújabb hír: Barack Hussein Obama (ez a valódi neve) nyerte az iowai demokrata előválasztást. Nem sok, de egy komoly figyelmeztetés. Ha ez bekerül a Fehér Házba, akkor a fehéreknek annyi.
Szebb jövőt!

I. Iván

P.S. Ez a fekete Pákó mennyi gyerektartást fizet? Érdekelne.