A Trianon-megemlékezések állami szintre emelése után újabb missziókat vállal a Jobbik: a pozsonyi csata, a Rongyos Gárda és a kitörés méltó emlékének kialakítását - áll a Novák Előd által jegyzett felhívásban, alább a folytatása.
Budapest hős védőire idén először az Országgyűlésben is emlékezhetünk; hétfőn napirend utáni felszólalással készülök az ügyben. De egyre több megemlékezés van már szerte az országban, a legméltóbbak talán a teljesítménytúrák. Ezek során a Jobbik néhány elhanyagolt, hősi katonasírnál emléktáblát vagy kopjafát állít.
A legtöbb síremlékhez az óbudai Jobbik által péntek estére szervezett, 6-8 km-es, kényelmes emléktúra vezet el, melynek elején egy emléktáblát is felavatunk.
A legkomolyabb, civil szervezésű, legnagyobb erőfeszítést igénylő teljesítménytúrán 25, 35 és 60 km-es távok közül választhatunk szombatról vasárnapra virradó éjjel. Számos megállóhelyen korhű katonai bemutató lesz, a Normafa után, Csacsi-rét felé pedig három ismeretlen magyar katona sírjánál a túra keretében egy emlékoszlopot állít a szigetszentmiklósi Jobbik. Idén több nemzeti radikális honatya vág neki a parlamenti padsorokban elgémberedett lábakkal az éjszakai, hófedte hegycsúcsokat érintő túrának. Farkas Gergely frakcióigazgató toborozza a magunkfajtákat a teljesítménytúrára, melynek 25 km-es szakaszát tavaly Lenhardt Balázs, a 60 km-es távot pedig tavalyelőtt jómagam is teljesítettem. Aki akar, velünk tart: http://kitorestura.hu/
Novák Előd
a Jobbik alelnöke
(Kuruc.info)