A gyöngyöspatai nemzeti összefogás - mint tudjuk - országos, majd európai ügyként vonult be a legújabb kori történelembe. Ez nélkületek, akik segítettetek a feladatok elvégzésében, nem sikerülhetett volna, amelyet ezúton is megköszön a magyar vidék.

A márciusi patai tüntetés

A több ezer hazafi, aki eljött, és velünk együtt demonstrálta az erőt és a magyar nemzet összetartozását, mindannyian kinyilatkoztatták, hogy az itt zajló folyamatokból elég. Most ismét történelmi jelentőségű válaszút előtt állunk, hiszen július 17-én Gyöngyöspata polgármestert választ. A tét az, hogy tovább tudjuk-e vinni a Tiszavasvárin már elindult pozitív folyamatokat, érvényt tudunk-e szerezni a rendteremtő érpataki modellnek.
A kormány, ahogyan eddig, ezután is mindent elkövet annak érdekében, hogy az igazság és a nemzeti összefogás minél kevésbé valósulhasson meg bármely településen. Eljött az idő, hogy Ti mindannyian, akik akkor fontosnak éreztétek, hogy eljöjjetek szabadidőtökben, és talán nem kis anyagi ráfordítással álltatok ki a magyar polgárok mellett, most ismét segítsetek abban, hogy összefogjunk, és itt legyünk.
Július 16-án újra meg kell mutatnunk, mi nem egy szétszéledő „birkanyáj” vagyunk, hanem egy erős, megingathatatlan, összetartó nemzet tagjai. Mindenkit várunk 16-án reggel 10 órától Gyöngyöspatán a sportpályára az első Nemzeti Összefogás Napjára gyermekeitekkel, családotokkal, barátaitokkal, ahol az önfeledt szórakozás mellett létszámunkkal megmutathatjuk az országnak, a hazug kormánynak és egész Európának, hogy összetartunk, erősek vagyunk, sokan vagyunk és összekapaszkodunk, ha a magyar érdek azt kívánja!
Magyarország a magyaroké, Gyöngyöspata a gyöngyöspataiaké, és nem az idegen érdekek elvtelen kiszolgálóinak játékszere! Segítsetek újra, hogy az évtizedekig célpontként élő, tisztességes gyöngyöspatai magyar polgárok végre megkapják a lehetőséget, hogy középpontokká váljanak!
Az igazság szabaddá tesz! Öntsünk együtt tiszta vizet a pohárba!
Az esemény fővédnöke: Vona Gábor
Programok:
Gyermekeknek: légvár, vízigolyó, akkumulátoros autók, népi játszóház, kézműves foglalkozások, íjászat, mesejáték, vetélkedők, bohóc
Nagyoknak: rally élményautózás, motorozás, lovashintó, lovasíjászat, harcművészeti és egyéb bemutatók, magyarok vására, evészet-ivászat stb.
Fellépnek: népszerű hazai nótások, nemzeti dalnokok és énekesek, este és a nap folyamán szabadtéri nemzeti rock és retro zene
Mindenkit szeretettel várnak:
a rendet akaró gyöngyöspataiak