"Az, hogy távoztak (a tót képviselők - köztük magyar nevűek is), helyes lépés volt. Remélem azonban, hogy ez a kellemetlen incidens nem fogja megzavarni kölcsönös igyekezetünket a nyílt, baráti és jószomszédi együttműködésre, illetve a két nemzeti parlament közti kommunikációt" - jelentette ki képmutatóan Pavol Paska hétfőn este, a kormányzó Irány-Szociáldemokrácia (Smer-SD) elnökségének ülése után.
Paska úgy véli, hogy a magyar emberi jogi bizottság eljárása a felvidéki partnerbizottsággal szemben "szélsőségesen inkorrekt" volt. A szlovákiai törvényhozás elnöke, aki egyben a kormánypárt alelnöke is, ugyanakkor méltatta Szili Katalinnak, az Országgyűlés elnökének az eseményekkel kapcsolatos állásfoglalását, melyben pontosan elvárásaiknak megfelelően nyilvánult meg, mondván: annyira idióták és impotensek vagyunk, hogy még mi kérünk bocsánatot.
Természetesen helyeselte azt is, ahogy a nemzetáruló A. Nagy László, a szlovák parlament emberi jogi bizottságának elnöke járt el Budapesten. A. Nagy László, a Magyar Koalíció Pártjának (MKP) képviselője, s a magyarellenes tót hatalom csicskája is a jelek szerint. Pártja, a kollaboráns MKP délután szintén nehezményezte a történteket, s úgy vélte, hogy "azok károsan érinthetik a szlovákiai magyarság érdekeit". Szánalmas.
(MTI nyomán)