Romák vertek meg egy magyar főiskolást szeptember 30-án, a józsefvárosi Tavaszmező utcában. A fiatal férfit durva beszólásokkal illették, majd, amikor el akart menekülni, ütni kezdték - tudta meg a Híradó. Csoda, hogy le merik írni a támadók nemzetiségét, mint ahogy az is, hogy közösség tagja elleni erőszak bűntette miatt indult eljárás ellenük. Mégiscsak van némi hatása a közvélemény felháborodásának, úgy tűnik.
Alább a folytatás.
"Hogy mersz bejönni a mi utcánkba?", "Megdöglesz!": ilyen és ehhez hasonló kijelentéseket kiabáltak a Kandó Kálmán Műszaki Főiskola hallgatója után.
A férfi megpróbált elmenekülni, ekkor azonban tizenöten körbe vették, és rátámadtak.
A fiatalembernek sikerült elmenekülnie a támadói elől, a főiskola kollégiumába rohant be, ahová már nem merték követni.
Közben értesítették a rendőrséget, akik a helyszínre kiérkezve öt "embert" előzetes letartóztatásba helyeztek.
Közösség tagja elleni erőszak bűntette miatt indult eljárás ellenük. Mind az öt elkövető büntetett előéletű.
(Híradó nyomán)

Üdv, kurucok!

A Megdöglesz!" - 15 cigányterrorista támadt az egyetemistára című cikket szeretném kiegészíteni, pontosítani.


A Híradó közlése több helyen is pontatlan. A megtámadott fiú nem a Kandóra jár, hanem a BMF Keleti Károly Gazdasági Kar hallgatója, és nem a kollégiumba menekült be, hanem a Keleti épületébe, ami távolabb található.

A cigányok kötekedése a kollégium előtt durvult el, de az áldozat védekezett és próbált elmenekülni. Ezen a cigányok annyira megsértődtek, hogy „Gyertek, öljétek meg!” felkiáltással segítséget hívtak. Ekkor a környező házakból (többek közt a Roma Parlamentből, amely állítólag cigány kultúrával és jogvédelemmel foglalkozik) kb. tizenöt cigány rohant ki késekkel felfegyverkezve.

A munkaidőben, otthon napot lopó etnikum gyilkolni akart, de ez kimaradt a híradásokból.
Jellemző, hogy még akkor is mindent tagadtak, amikor a rendőrök megtaláltak náluk egy konyhakést és természetesen rasszizmusra hivatkoztak.

Küldök pár képet az eseményről.

Az első képen telefonáló cigányasszony volt az egyik felbujtó. Mikor a támadókat megbilincselték, már „fajgyűlölésről” óbégatott


A harmadik képen látható épületbe menekült az áldozat. A rendőrök a tanúkat kérdezik ki