Nem indul a Fidesz képviselőjelöltjeként Molnár Oszkár fideszes képviselő, edelényi polgármester 2010-ben – értesült fideszes körökből a Népsza(r)va.
A lap kedden megjelent számában emlékeztet arra, hogy Felcsúton Orbán Viktor sorra hallgatja meg a párt egyéni jelöltjeit, de várhatóan az edelényi polgármester nem lesz azok között, akik zöld utat kapnak a pártelnöktől. Fideszes körökből a Népsza(r)va úgy értesült, hogy Molnárnak azt ajánlották: vonuljon vissza az országos politikából, úgy polgármesterként még indulhat pártja támogatásával.
Ha viszont a „botrányokba” keveredett képviselő nem húzódik hátrébb, hatalmi szóval vonják meg tőle az indulás jogát.
Mint az közismert, az edelényi polgármester a nagy nyilvánosság előtt számolt be arról, hogy a cigányok szándékosan nyomorítják meg purdéikat, hogy így juthassanak segélyhez. Szavai hatalmas botrányt kavartak az igazságtól elszokott közbeszédben, Orbán Viktor persze nem a cigánybűnözést ítélte el, s nem a cigányoktól határolódott el, hanem saját párttársától. Később Molnár Oszkár visszakozott ugyan egy másik kijelentése miatt -a melyben a hazánkat megszállni kívánó zsidó tőkét ítélet el –, odáig is elment, hogy elítélte az antiszemitizmust.
Mint a Kuruc.info megjósolta, nem számíthat hosszú és sikeres zsideszes karrierre a polgármester, hisz Orbán Viktor ebben az esetben sem a zsidókat, hanem az igazságot kimondó polgármestert ítélte el.
Ennyit a Likud budapesti szervezetéről.
(MTI korrigálva)
Kapcsolódó anyagok: