Vágó, a szemkilövető
A Blaha sörözőnél intézkedett az a rendőri osztag, amely a legtöbb maradandó sérülést okozta 2006. október 23-án.
Az egység a Madách téren a Hír TV kamerái előtt összeverte Móczár István egykori válogatott öttusázót, a Síp utca–Rákóczi út sarkán pedig a Vágó László őrnagy vezette rohamosztag tagjai eszméletlenre verték Révész Máriusz fideszes országgyűlési képviselőt. Ugyanez a csoport megbilincselt, majd eltörte egy védekezésre képtelen férfi ujját és lábát. A bűncselekménnyel – egy beosztott rendőr terhelő vallomása alapján – Vágó Lászlót vádolják.
A Hír TV szerint Vágó kegyetlenkedése még kollégáinak is sok volt, ennek köszönhető, hogy végül nyugdíjba ment. A Magyar Nemzet értesülése szerint a 38 évesen nyugdíjazott rendőrtiszt juttatása 241 ezer forint, amihez 37,5 ezer forint szolgálati kiegészítés is jár.
A kegyetlenkedő osztagnak három mesterlövésze volt, akik az archív felvételek tanúsága szerint fejmagasságban lőtték a Fidesz megemlékezéséről hazafelé tartókat. Nagy valószínűséggel ők lőtték ki több ember szemét, és ők lőtték hátba a Blaha sörözőből kiterelt vak fiatalembert is.
Az egyik mesterlövész Tinesz Mihály volt, aki szintén nyugdíjba ment. Vágó és Tinesz egy ideig Doszpot Péter volt MSZP-s országgyűlési képviselő biztonsági cégében is munkát kapott.
(MN - Híradó)
Kapcsolódó: