A Fidesz parlamenti frakciója nem támogatja egy újabb gyöngyöspatai vizsgálóbizottság felállítását - közölte a kormánypárti képviselőcsoport sajtóosztálya az MTI-vel a Jobbik elnök-frakcióvezetőjének hétfői kezdeményezésére reagálva.
A Fidesz sajtóosztálya tudatta: azért nem támogatják a Vona Gábor által szorgalmazott testület felállítását, mert már létezik egy bizottság, amely egyebek között arra is keresi a választ, hogy a magyar parlament ellenzéki pártjai milyen megfontolásokból próbáltak hasznot húzni a Gyöngyöspatán tavasszal történtekből.
Vona Gábor hétfőn nyílt levélben fordult Orbán Viktor miniszterelnökhöz, a Fidesz elnökéhez Balázs Józsefnek, a gyöngyöspatai térség fideszes országgyűlési képviselőjének közelmúltbeli kijelentéseivel kapcsolatban. A Jobbik elnöke emellett parlamenti vizsgálóbizottság felállítását is kezdeményezte az ügyben.
Balázs József ellen Juhász Oszkár, Gyöngyöspata jobbikos polgármestere tett feljelentést bűncselekmény gyanúja miatt azzal a telefonbeszélgetéssel kapcsolatban, amely kettejük között zajlott a gyöngyöspatai időközi polgármester választást megelőzően. A felvételen egyebek mellett az hallható - a Balázs Józsefnek tulajdonított mondatok között -, hogy "forrás oda megy ebben a térségben, akit én jóváhagyok. Akit nem hagyok jóvá, oda nem megy forrás. (...) Ezzel az írással vagy ezekkel a dolgokkal te ezeket a csapokat elzártad magad előtt".
(MTI)