Persze nem nálunk, Bukarestben. Bizony, megtörtént a hihetetlen, és újból kiderült, hogy a Gyurcsány-hordánál már a román kormány is jóval kevésbé magyarellenes.


Erdélyben nem megy nekik a tolvajlás

Calin Popescu-Tariceanu román miniszterelnök szerdai román sajtóbeszámolók szerint határozottan a magyarok oldalára állt az apácai konfliktus ügyében, amikor is utóbbiak, megelégelve a fehérgyűlölő cigányok sorozatos terménylopásait illetve azt, hogy a földekre vigyázó mezőőrt öt füstös megverte, másfélszázan a tolvajok ellen vonultak.

Tariceanu bírálta a rendfentartó erőket, amiért azok nem próbálták elejét venni az erdélyi Apácán történt összetűzéseknek, és azonnali lépéseket követelt a belügyminiszter részéről, hogy az elkövetkezőkben hasonló eset ne történhessen meg. A román kormányfő külön kihangsúlyozta: nem állapot az, hogy míg egyesek dolgoznak, mások kifosztják őket megtermelt javaikból. (!)

Világos és igaz beszéd, ilyenre nemhogy Fletó, de a budapesti kormánnyal a háttérben vígan együttműködő Orbán sem volna soha hajlandó. Bezzeg amikor a cigánybűnöző "Ártatlan" Józsika szerepelt napirenden, Pokorni Zoltán, a Fidesz cionista alelnöke a köztörvényes miniszterelnökkel kórusban rasszistázta a magyarságot! Amikor kiderült, hogy Józsika leszúrója szintén cigány, az ötarcú egypárt elhallgatott.

Aztán, 2006 őszén cigányhorda lincselte meg bestiális kegyetlenséggel Szögi Lajost Olaszliszkán: a parlamenti patkánypártok hallgattak, nem ítélték el a cigányok magyargyűlöletét. Mert számukra egy "koszos magyar" élete ennyit ér. És azóta is babusgatják, bátorítják, a mi pénzünkön szaporítják a vérengző tetveket. Néhány hónap megint eltelt, s íme, a judeonácik intésére a likudista Orbán és az ő besúgó Martonyija azonnal elhatárolódott a Magyar Gárdától. Ahelyett, hogy a bibsi félkatonai hordák betiltását követelték volna.

Tariceanu viszont, a valóságot szem előtt tartva másodpercig nem habozott megbélyegezni a sáskaként élősködő színeseket, ahogy a románság (máskülönben nem makulátlan) becsületét már akkor is megvédte, amikor Olaszországban rablógyilkoló, román állampolgárságú cigányokat románnak neveztek egyes olasz sajtótermékek .

Epilógus: Tariceanu Apácával kapcsolatos közlése előtt pár órával a cigány tolvajokhoz erkölcsileg nagymértékben hasonlító, állami pénzeket lenyúló Kóka János nyíltan és határozottan kiállt az erdélyi magyarság autonómiája ellen.

Kuruc.info - Fazakas - Nemes - Realitate Tv nyomán
Ajánlott olvasmány
A bolgárok is civil gárdát szerveznek a cigányterror ellen!  (hasonló megjegyzések bolgár politikusoktól)
Cseh szenátor: repülőre vagy elektromos kerítés mögé a cigányokkal! + életképek


Jandarmii îi pãzesc pe locuitorii din Apaþa, dupã conflictele de zilele trecute

Joi 23 august 2007, 01:07
Premierul criticã forþele de ordine care nu au prevenit confruntãrile violente dintre maghiarii ºi romii din comuna braºoveanã Apaþa. Cãlin Popescu Tãriceanu i-a cerut ministrului de Interne sã se ia mãsuri radicale pentru ca astfel de situaþii sã nu se mai repete.

Supãraþi cã romii le furã recoltele de pe câmp, maghiarii au ieºit noaptea trecutã în stradã sã-ºi facã dreptate. Trei oameni au fost rãniþi. ªi la aceastã orã, localitatea este împânzitã de poliþiºti ºi jandarmi.

Premierul Cãlin Popescu Tãriceanu a declarat: "Nu cred cã putem tolera situaþia în care unii muncesc ºi alþii furã sau mai bine zis unii muncesc ºi alþii furã ce muncesc alþii". Premierul s-a arãtat nemulþumit de faptul cã forþele de ordine au intervenit dupã ce incidentele s-au declanºat, în loc sã previnã izbuncirea unor astfel de incidente".

În confruntãrile de noaptea trecutã, au fost rãnite trei persoane. 130 de poliþiºti ºi jandarmi au intervenit pentru a pune capãt conflictului.

Maghiarii susþin cã romii prinºi la furat, marþi noaptea, sunt cei care au pornit scandalul. În schimb, romii spun cã maghiarii au venit peste ei în case, sã îi batã.

Miercuri, autoritãþile locale ºi judeþene au decis ca o comisie interetnicã sã coordoneze paza în comunã. La Apaþa, localnicii ºi autoritãþile spun cã furturile de pe câmp au devenit o obiºnuinþã în ultimele luni.