Szolgálati közlemény: A leggyengébbek kedvéért megint elmondjuk, hogy az egyes frissítések mindig a cikkek legalján találhatók. Hogy gyorsan megtaláljuk őket, mindig a "Frissítés (dátum, idő):" típusú, pirossal szedett bevezetést keressük. Tudom, sz@r dolog állandóan cikkeket frissíteni, ahelyett, hogy minden egyes fejleménynek vadiúj cikket szentelnénk. Így viszont egyrészt elkerüljük az egy adott témában megtalálható infók 10-15 cikké való szétdarabolódását, másrészt azt, hogy egy-egy CB-rovatoldal gyakorlatilag mást se tartalmazzon, mint egy adott esettel foglalkozó cikkeket. Szóval: türelem és nyugalom, és tessék használni az "Oldal le" (Page Down) billentyűt...
(Ennek az anyagnak már új bejegyzést nyitottunk, mert az előző cikk már így is túl hosszú lett az állandó frissítések miatt. Bocsánatot kérünk azért, hogy ma este/éjjel is ilyen sok új cigányhírt kellett közölnünk. Nem a mi hibánk, hogy romáink éjt nappallá téve bűnöznek. Egyetlen egy komolyabb(!) hírt nem akarunk leközlés nélkül hagyni, ezért van újabban ennyi mokkacikk. Ígérjük, hogy ma éjjelre ez az utolsó cigányhír.)

Az ombudsman szerint támadássorozat zajlik a cigányság ellen
MTI
2008. november 19., szerda 18:10

Kállai Ernő kisebbségi ombudsman országos nyomozócsoportot akar felállíttatni, akik a romák sérelmére elkövetett bűncselekményeket derítenék fel, hangzott el vezető roma politikusokkal folytatott tanácskozása után. A résztvevők közös nyilatkozatot is fogadtak el: „támadássorozat zajlik a magyar társadalom perifériáján élő, legkiszolgáltatottabb helyzetű, élőítéletektől sújtott réteg, a cigányság ellen".

...Az ombudsmani hivatalban tartott tanácskozáson részt vett Kolompár Orbán, az Országos Cigány Önkormányzat elnöke, valamint az MSZP és a Fidesz szakpolitikusa is. Elfoglaltsága miatt távol maradt több roma vezető és roma politikus, velük telefonon egyeztettek. Az ezt követően megfogalmazott közös közleményben leszögezik: "támadássorozat zajlik a magyar társadalom perifériáján élő, legkiszolgáltatottabb helyzetű, élőítéletektől sújtott réteg, a cigányság ellen". "Az ilyen módon anarchizálódó életviszonyok lassan mindannyiunk biztonságát fenyegetik" - jelentette ki az állásfoglalást ismertetve Kállai Ernő. Hozzátette, "az elkövetők számára semmit nem jelent az emberi élet, hiszen ölési szándék vezérli azt, aki éjszaka alvó emberek házára kézigránátot, vagy Molotov-koktélt dob".

...Kállai Ernő felhívta a figyelmet arra, a pécsi már a tizedik olyan, ismertté vált eset, amikor roma származású embereket támadás ért az otthonukban. Ezek a bűncselekmények a roma közösséget és magyar társadalmat is mélységes aggodalommal, sőt félelemmel töltik el, mondta.

Kuruc.info / A.S: Kállai Úr! Ugyan, sorolja már fel azon eseteket, amikor NEM cigányok támadtak romákra! Ebből az Ön által hivatkozott állítólagos 10 támadásból kettőt (Szfehérvár és Fényeslitke) követtek el fehérek (de azokat sem rasszizmusból – Fényeslitke esetében ezt maga a rendőrség közölte!), az összes többit cigányok (vagy öngyújtogatás történt, mint Tiszaroffon vagy Pátkán).

Mivel Ön a felelősnek a magyar társadalmat állítja be, és azt sugallja, hogy mindezen "támadásokat" fehérek követték el, és, ami méginkább súlyosbító tényező, rasszista indokkal, ezért azt kell mondjuk, Ön uszít a fehérek ellen, tehát rasszista.
Ami pedig azt illeti, hogy "az ombudsman közölte az országos főkapitánnyal": az ombudsman ne közöljön semmit az országos főkapitánnyal, meg általában a rendőrséggel mint a dolgát tevő szakmai szervezettel. Nem ezért fizetjük (adófizetői pénzből!). Ismerjük ennek a magatartásnak a következményeit, mikor a táncoslábú (Gyurcsány) is 'közölt' és 'egyeztetett' a rendőrséggel 2006-ban.
Útravaló az érvelőknek

Apropó, még mindig a mai pécsi támadás. Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy azért zárta ki a rendőrség azonnal(!) a rasszista vonulatot, mert, ahogy időközben mi is megtudhattuk, ők már akkor tudták: az áldozatnak előzőleg priusza volt, zűrös autókereskedési ügyei voltak, valamint előtte lányokat is futtatott. És az ilyennek leginkább üzleti leszámolás szaga van: ilyen a maffiaharc. Legközelebb majd a másik házában robban egy kézigránát, és utánuk maradnak árvák. Persze nem zárhatjuk ki az uzsoratémát sem: az is lehetséges, hogy, akárcsak Nagycsécsen, itt is "befenyítette" adósát az egyik uzsoráscigány. Hogy honnan tudjuk, hogy ha uzsorás, akkor cigány? Mali Zoltán ex-SZDSZ-es, a mai napig magát liberálisként definiáló polgármestertől [plusz, Malihoz kapcsolódó ajánlott olvasmány ITT – kövessük annak is a vissza-linkjeit, érdemes!]. Elég hihető forrás, ugye?!

Mondjuk a normális az lenne, ha a rendőrség akkor lépne közbe amikor még folyamatban vannak a lányfuttatások és a zűrös autókereskedések (gondolom lopott autókkal kereskedhetett vagy hasonló), de ilyenről még jó ideig ne is álmodjunk.

Nagyon sok fajvédő azt bizonygatja, hogy azért nem lehet hinni a rendőrség "nem volt rasszista támadásról szó" bejelentésének, mert az túl korán hangzott el, amíg semmi  nyomfelmérés vagy hasonló nem folyhatott. Egyrészt: de: a rendőrök már jópár órával a bejelentés előtt helyszíneltek. És, ahogy már fentebb írtam, jól ismerték a delikvenst; jól tudták, hogy, bizony, valamelyik autócsempész/tolvaj vagy strici maffiózó konkurense (ésvagy uzsorása) tette el láb alól, ahogy az ilyenkor oly sokszor megesik. Azaz a rasszista verzió gyakorlatilag teljességgel kizárható.
És, ugye, azt sem felejtettük el, mit írt a közismerten náci, rasszista, cigányellenes Népszabadság (az idézetet előző cikkünkben is lehoztuk, de fontossága miatt újra megismételjük)?

"A környékbeliek arról nem akartak beszélni, hogy P. Zoltán mivel foglalkozott és miből élt, röviden csak annyit mondtak: üzletelt. Egyikük hozzátette, hogy „arab partnere is volt a bizniszben”. Arra a kérdésre, hogy voltak-e ellenségei a családfőnek, többen igennel válaszoltak, arról viszont, hogy kik ezek az ellenségek, és a férfit megfenyegette-e valaki, senki sem akart beszélni. A férfi nővére csak annyit mondott: "A maffia, az tehet minderről."

Az utolsó modatot a nővére mondta, aki valószínűleg sokkal inkább ismerte a helyzetet, mint bármelyik rózsadombi, újlipótvárosi cigányfajvédő. Igen, ő mondta, hogy maffialeszámolás volt a dolog, és nem rászístá gárdistákok támadása.

A témáról közben a közismert balbib fajvédő, Magyar (Ungár) Elemér is cikkezett. “Érveit”  (“miért zárta ki ilyen gyorsan a rendőrség a rasszista lehetőséget”) fentebb már bőven cáfoltuk. ITT található cikkét főleg az arra adott olvasói válaszok miatt érdemes elolvasni. Az első 190 hozzászólásban csak két fajvédő idióta van: tcom és Szergej; a többiek összes kommentje elolvasásra feltétlen ajánlott. (mbazs-nak azért még volt egy félresikerült megjegyzése arról, hogy a fehérgalléros bűnözők nagyobb kárt okoznak, mint a cigányok; ennek megcáfolásáért lásd EZT)

Kapcsolódó: Két cigánymaffiózót megöltek - Sajttáj-anyagokkal frissítve: fehérellenes összefogással és "vissza"ütéssel fenyegetőznek
Frissítés (nov. 20. 11.35): három “ütős” fórumidézet:

"tegnap valaki látta a HírTV esti híradóját? érdekes módon a független média sehol sem játszotta be azt, amikor több rokon is visítva ordítja a riporternek, hogy szó sincs rásszistááá támadásról, az "üzletfelei" többször fenyegették már meg az áldozatot a saját, és családja kiirtásával..."

“Egyfolytában megy ugye a vita, hogy van-e cigánybűnözés - az áldozatokról vagy a családjukról amikor reflektorfénybe kerülnek kiderül, hogy lányokat futattak, frissen szabadultak okirathamisitás miatt, autókkal üzleteltek...stb.
Hogy lehet az hogy nincs egy olyan áldozat se akinek a családjában nincs bűnöző. Hol vannak azok a vétlen áldozatok ahol egész familia gyári munkás, mezőgazdasági munkás vagy valami hasonló szolid polgári foglalkozást űz?

Azokat talán sajnálná a többségi társadalom is.
Nincs miért megütközni azon a normális reakción, hogy aki maga keresi a bajt azt nem sajnálják.”
"Ezt a fos bejegyzést. Általában nem azt szokták kijelenteni, hogy nem rasszista indítatású hanem pont az ellenkezőjét. A rendőrség által ismert életmód arra utal, hogy sokszor került már a rendőrség látókörébe. Ezen mit nem értesz? Ha rasszista támadás lenne miért mindig egy célpont van? Miért nem több házra dobnak pl koktélt? Ugyan már..ezek egymásközti leszámolások, ezt az is alátámasztja, hogy nincsenek tanúk vagy nem mernek beszélni. Melyik cigány tanú nem merne ha a magyar gárda csinálná ezeket vagy valami rasszista csoport???? Ti nem néztek ki, ha a szomszéd házra rálőnek sörétessel vagy gránát robban..ugyan már nevetséges az egész rasszistázásotok...."
Frissítés (nov. 20. 12.29): Egy helyi, "Szilárd" keresztnevű építész hozzászólása (eredeti ITT):

"Info adalék az ügyhöz: Üdv mindenkinek. Írok, ha már pécsi vagyok és hallottam ezt-azt. Muszáj leírnom, mert felháborít és elkeserít, hogy megpróbálják egyesek a magasfokú rasszizmus melegágyának beállítani az országot. Nem mondom, hogy nem létezik a probléma, de csak olyan szinten, ami mindenhol megvan. Sőt a nyugati országokhoz és környező országokhoz képest itt az egyik legkisebb, csak egyből médiát kap a legapróbb esemény. Ez egyértelműen a média bűne. Alapvetően igaza lenne, ha mindenhol azonos lenne ez. De mindenhol titkolják, mint a terrorizmus esetében is, hogy ne kapják meg az ingyen médiát.
Az esetről: Ez a pécsi kedves család autókereskedéssel foglalkozott. BRUHAHAHAHAHA BRUHAHAHA
Ez a kedves úriember, azonkívül, hogy futtatott prostituáltakat, a fő tevékenységének mondható, a hitelek felvetetése más emberekkel (öregek, kiszolgáltatottak) erőszakkal. És az adott termék megvásárlása hitelből és eltulajdonítása. Hitel nem fizetve. Másik, az uzsora kölcsönök és itt lép be az autókereskedés, mert aki nem bírt fizetni, ahhoz asszonnyal elment és beült az "adós" kocsijába és elhozta.
A házat látni ugyan, de azt nem mondták, hogy audikkal furikázott a szegény család. Mostanában lejebb adta és szuzukival járt. (Gazdasági válság)
Rendőrségről: Az ottani kisbolt előtt állt pár napja, a szuzukival. Rendőr megérkez, és igazoltat, kér igazolványt. Mondja nincs. Erre rendőr, lekezel és elköszön.
Hmmmmm......
 
Na ezeket egy, a környéken lakótól hallottam.
Csoda a gránát????????????????? Valaki besokallt. A szomszédjával állítólag folyamatos volt a balhé. Rendőrség is többször kiment. A konkurencia mindig erőszakot szül. Nem is folytatom.
Nem rasszista tett volt!! Tény. Elegem van."