Kézigránát végzett a tévéző házaspárral Pécsen
2008.11.20. 08:30
Brutális leszámolás Pécsett: ismeretlen támadók kézigránátot hajítottak be egy családi ház ablakán, a robbanás azonnal végzett a szobában tévéző házaspárral, gyermekeik megsérültek. A rendőrség szerint bosszúból végeztek a korábban autókereskedéssel foglalkozó P. Zoltánnal. A helyi kisebbségi önkormányzat rasszista akcióról beszél, ezt egyelőre semmi sem bizonyítja.

Még a sokat tapasztalt rendőröket is meglepte a kíméletlenség: a gyilkosokat az sem zavarta, hogy a célponton kívül felesége és három gyermeke is a házban tartózkodott. A kedd éjszakai robbanás megremegtette a Fejlődés utcai háza ablakait, utána halálos csend telepedett a környékre.

P. Zoltán egyik lánya sokkot kapva rohant ki a lakásból, a szomszédtól kért segítséget. – A kezemben maradt apukám leszakadt karja! – zokogta a 13 éves Mercédesz. A kislány akkor még nem is tudta, hogy édesapja és édesanyját megölte a jugoszláv típusú kézigránát. – Álmunkból vert fel minket a kislány, az öklével ütötte a bejárai ajtót – mondta a Borsnak a szomszéd, Lakatos Mária. A földszintes családi házban hatan laktak: a 37 esztendős P. Zoltánt és hét évvel fiatalabb feleségét, Mónikát azonnal megölte a detonáció. A négy gyerek közül a 2 éves Vanessza a szülei lábánál aludt, de a csodával határos módon apró karcolássokkal megúszta a merényletet. A 3 éves Zoli, a 6 éves Zafira és Mercédesz egy másik szobában sértetlenül vészelték át a robbanást. A gyerekeket egyelőre rokonoknál helyezték el. – A kisebbeknek még nem mondjuk el mi történt, azt is a nővérüktől tudják, hogy az apjuk karja leszakadt. De csak azt mondogatják, hogy biztos visszavarrták és meggyógyul - tette hozzá a szomszédasszony.
A rendőrség szerint bosszú áll a háttérben. Ezt a hozzátartozók is megerősítették, szerintük Zoltánnak egy korábbi kifizetetlen tartozása miatt kellett meghalnia. Zoltán két háznyira lakó unokaöccse Kovács Olivér a borsnak azt mondta: nem tud róla, hogy rokonának voltak-e ellenségei. – Zoli már kétszer ült a sitten, úgy tudom autókkal foglalkozott és útszéli lányokat is futtatott. Valószínű hogy valakinek nem fizetett, azért kapta a gránátot - mondta a Borsnak Bogdán Tibor a feleség unokatestvére. A pécsi roma kisebbségi önkormányzat úgy véli: rasszista támadás történt.
F.G.
(a BORS cikkének szó szerinti átvétele; kiemelés tőlünk. A cikkre érkezett olvasói válaszokat is érdemes elolvasni: a  legtöbben normálisak; van persze egy-két degi fajvédő, pl. 'ego29')

Kuruc.info: Magyar Elemérek, Mohácsi Vikik, Kállai Ernők, valóban rasszista támadás történt? Ugye, hogy a tények ezután sem érdeklik magukat, és, akárcsak Pátka esetében, továbbra is kényszeríteni próbálják a rendőrséget (erről lásd EZT), hogy az Önök szája íze szerinti eredmény szülessen?

Kapcsolódó cikk:
Pécsi cigómaffiózó-gyilkosság - egy helyi mindent ütő beszámolójával frissítve

Mali Zoltán a nagycsécsi és pécsi gyilkosságokról: "Uzsorásháború"

Mohácsivész Shittória megint külföldön mocskolja a magyarokat

Pusztadobos: Molotov a romáknak - frissítés: Magyar Elemér fajvédő kirúgatással, tönkretétellel fenyegeti az ellenvéleményen levőket