Technikai jellegű üzenet: Figyelem! Ahogy mindig, a legújabb frissítések a cikk legalján vannak! Ezeket úgy kereshetjük meg gyorsan, hogy először lemegyünk legalulra, és onnan görgetjük az oldalt felfelé, keresve a sor elején a legújabb (legutolsó – ez mindig alul lesz) Frissítés (dátum:idő), félkövér pirossal szedett bevezetést! Az egyik hozzászólásban ott vannak a gyerekgyilkos mocsadékok vélhető nevei.
Összegyűjtöttük az NLC kiskunlacházi lányokat, asszonyokat tömörítő fórumának a gyilkossággal foglakozó hozzászólásait. Szerkesztve (a helyesírási hibákat jobbára kijavítva), a lényeget nem torzítva adjuk őket közre. Ahogy látható, kivétel nélkül minden helyi tudja, hogy cigányok az elkövetők.

Időrendben előrefelé haladva idézzük a kapcsolódó hozzászólásokat. Azokat minden esetben a hozzászólás-számmal vezetjük be, hogy a Kedves Olvasó ellenőrizhesse, valóban torzítás, plusz cigányozás beleszövése stb. nélkül vettük át azokat.

Ahogy látjuk majd, kiderül, még csak véletlenül sem egy diszkókurváról van szó (sok ballib ezt emelte ki, hogy holtában is lejárassa az áldozatot) – épp ellenkezőleg, táncos volt máshol, és nem diszkóban volt. Ez még elfogadhatatlanabbá teszi a gyilkosságot – egy tényleg normális lányt öltek meg cigányaink.

416/417: hallottátok mi történt Lacházán?

426: Igen hallottam, ma reggel mikor bekapcsoltuk a tévét az volt az első. Döbbenetes. Az unokatestvérem is 14 éves, egyből levert a viz, hogy nem vele történt-e valami, mert csak a korát meg a helyszínt mondták mindenhol. Remélem megtalálják az elkövetőt. Ahogy nézem szép kis [cigányellenes] lincshangulat alakult ki Lacházán.

429: Én sem voltam ma kinn, baromi hideg volt, az iwiwen irkáltak, meg nyílt érte egy oldal a gyertyagyújtó weblapon. Ott írták hogy bosszút állunk, meg hogy hogy kínoznák meg az illetőt stb. Rengetegen. Az unokatestvéremmel is beszéltem msn-en, meg van állítólag mindenki győződve róla, hogy romák voltak. Öcsémtől ugyanezt hallottam. Mondjuk én ebben nem vagyok biztos, de ez is egy jó táptalaj a balhéra.

Most volt öt órakor a művházban egy megemlékezés a Nóriért [a meggyilkolt lány]. Meg anyuék is voltak itt, tőlük is amit hallottam az alapján egész Lacháza meg van döbbenve és bosszúért liheg.  Egy biztos hogy ilyesmi itt eddig nem fordult még elő. Tényleg igaza volt a riportban a férfinak, hogy ezután hogy merünk kimenni az utcára?

436: Úgy néz ki, megvannak a tettesek, legalábbis tegnap este több forrásból ez az információ jött. Öt ráckevei cigány volt. Már este őrizetben voltak, hallgatják ki őket. Persze ez még nem 100%-ig hivatalos hir, de ha ez igy van, ezek itt aláirták a halálos ítéletüket. Ismerve a lacháziakat. Egyetlen reményük egy életfogytiglani, bár benn sem kíméletesek a rabok a gyerekerőszakolókkal, gyerekgyilkosokkal.

Azt kell mondanom hogy ilyenkor örülök kicsit, hogy fiam lett :( Nem mintha ő nem lenne veszélyben, de mégis örülök.

437: Hát, igen! Amikor a párom hétfőn reggel kérdezte hogy hallottam-e a gyilkosságról, rögtön az ugrott be hogy cigányok voltak de gyorsan még a gondolatomat is megpróbáltam visszaszívni. Mert nem akarok előítéletes lenni, de úgy látszik megint beigazolódnak a negatív faji megkülönböztetés alapjai. Borzalmas ez az egész, mert ezek szerint valóban CSAK szórakozásból öltek!!!!!! Semmi indíték... az állati ösztönökön kívül.

Őszintén most már én is örülök hogy fiunk született. Már a szülőágyon ez volt az első gondolatom nem kell rács az ablakra. Bár ha így folytatódik akkor mégis csak lesz:(

441: igen meg is erőszakolták aztán megfojtották egy nejlonzsákkal. a saját apukája találta meg meztelenül, úgyhogy ez az elején nyilvánvaló volt szerintem, hiába mondta a média hogy ááá nem biztos az erőszak. A bugyiját meg a mobilját meg elvitték emlékbe. Valószínű ez utóbbi buktatta le őket. Bár nem lehet tudni semmit, majd ha hivatalos lesz a hír.

Krevi: én is azt mondtam rögtön mikor elkezdték hogy biztos cigányok voltak, hogy nem szabad előre vádaskodni. Bár hogy őszinte legyek nem vagyok meglepve.

443: Pöttöm : A kislány nem diszkóba ment hanem fellépése volt. (táncos volt) utána meg volt valami rendezvény.  A kultúrház kb. háromszáz méterre volt a házuktól. Összeveszett a barátjával a buliban, és nem ment haza a barátaival. Hanem később indult el egyedül. Felajánlották hogy elkísérik de hárított, hogy öt perc alatt hazaér felesleges. Ez lett a veszte.

Nekem mondjuk kamaszkoromban kimaradt a bulizás szinte teljesen. (akkor még volt itt diszkó) Fogalmam sincs hogy elengedtek volna-e mivel magam sem akartam menni, akkor a tanulás jobban foglalkoztatott. (mondjuk ez később a főiskolán változott de az már más tészta :) ) Viszont. 13 koromtól én is keményen utaztam másik városokba tanulni, és bizony 17 évesen már volt hogy este 10-kor, később, levelező főiskolán, pedig hogy éjfélkor értem csak haza.  És olyankor egyedül caplattam haza a buszmegállóból. Hja hogy akkor már 18-19 éves voltam? Hát szerintem ha öt cigánnyal találom magam szembe lényegtelen hogy 14 vagy 18.  Nem volt más választásom, nem szórakozni voltam. Nem lehetünk mindig a gyerekeink mellett sajnos.

Az is hozzátartozik a dologhoz, hogy ez itt nem Pest. Ez nem város csak egy község, az emberek eddig biztosnágban érezték magukat. Na ez most gyökeresen megváltozott, még a suliba sem merik elengedni a gyerekeket egyedül.

Én is feltettem magamnak a kérdést, hogy a szülők hogy engedhették ezt, de nem ismerjük a pontos hátteret, tehát én nem ítélkezem.  A szülők nem a könnyelműségükről híresek, és a Nóri sem egy buta kis tini volt.

Egy szóval sem mondtam hogy zárjuk be a gyerekeket. Viszont sajnos ez a világ már régen nem az, ami a mi gyerekkorunkban volt. Ahhoz túlságosan elterjedt bizonyos etnikum. Sajnos.
446: Fogalmam sincs megy itt minden. Változik a szám is egyszer öt, egyszer hat.. Állitólag három lacházi Sztojka, a többi ráckevei. De őszintén szólva hidegen hagy.  A lényeg hogy meghalt az a kislány, a bűnösök meg remélem megkapják a büntetésüket. A média hallgat, egyenlőre mi is csak várni tudunk mikor derül ki. Az biztos, hogy pénteken lesz egy demonstráció Lacházán amire jön a Magyar Gárda is.

448: Már én is hallottam hogy jön a Magyar Gárda! DE kérdezem én mit ér így ez az egész? Ha az a szerencsétlen lány szenvedése nem hatotta meg ezeket a bűnözőket akkor  ez demonstráció meg fogja?  Vagy talán a törvények lesznek szigorúbbak? Persze az emberek iszonyatosan  mérgesek részben az eset miatt részben a tehetetlenség miatt. Azt mondanám szemet-szemért, de azt is tudjuk hogy az erőszak erőszakot szűl. És akkor mit lehet tenni? Várni hogy az igazságszolgáltatás igazságot szolgáltat??? Nem hiszem hogy az igazságos, hogy fejenként kapnak X évet amit  jó magaviselet miatt felére csökkentenek. Bedugják őket a börtönbe és a mi adónkból kajálnak, tanulnak, szórakoznak.

A törvényeket kellene szigorítani, és ezeket használatba veni, de itt Magyarországon semmin nem tudnak változtatni. Nincs semmi összetartás. A magyar állampolgárok többsége még azt sem érti meg, hogy ha nem adóznak rendesen akkor saját magukat lopják meg. Hogy lehetne itt vasszigort bevezetni?

Olyan kellene mint a középkorban ha lop levágni a kezét!!!!

Ha öl .......!!!!

Na jó, inkább abbahagyom mert azt hiszem tényleg a tehetetlen düh beszél belőlem

450: iwiwen ment egy körüzenet  Elég tisztogatásszagú volt a dolog, bár remélem csak tévedek nem lenne semmi értelme a jelen helyzetben. De beidézem:

"Továbbított üzi: Tisztelt Ismerősök!
Ma 18-órakor találkozzunk a szörnyű eset helyszínén! Majd "sétáljunk" egyet Peregen! Felíratkozni itt lehet: suttogovadaszok@gmail.com üres email is elég) a létszám miatt! Mutassuk meg hogy mi sem félünk, fiatalok
november 26., 16:27"

Ez most nem tudom mennyire igaz, szóval nem mondom 100%-ra de a férjemmel most beszéltem telefonon. Az ő egyik kollegája polgárőr is, és az az infó jött tőle, hogy az egyik állítólagos elkövető felakasztotta magát. Mondott nevet is, de mivel ezt csak egy forrásból hallottam nem írom ki. Anyám azt mondta hogy máskor rajzanak a romák arrafelé most mindenhol néma csend. Félnek. (Kuruc.info: lapítanak, mint szar a gazban. Ha nem ők voltak, akkor miért is, mitől is félnek?)

Most komolyan mit gondolsz ha ezek kijönnek a börtönből, és esetleg visszatérnek Lacházára meddig élnek? Lacházán élek születésemtől fogva ismerem a helyieket. Egyetlen esélyük van az életfogytiglani.

Amúgy úgy tudom a kislány temetése hétfőn háromkor lesz a peregi temetőben. Megpróbálok elmenni nemtudom hogy sikerül.

Törvényszigoritás :) Lássuk be ebben az országban csak a kisebbséget védő törvényeket szigoritják :) És most elnézést kérek mindenkitől nem akartam rasszistának tűnni :) 

451: na én is írok gyorsan

tudjátok azért nagyon remélem,hogy nem lesz nagy balhé a mi kisvárosunkba, mert tuti nem fogok merni kimenni az utcára. A mi utcánk végén laknak romák nem is kevesen és állítólag azok között vannak a bűnősök.

igen biztos, hogy félnek és félni is fognak. de ha magyar ember ölt volna romát akkor a magyarok is félnének most nagyon. sőt talán jobban mert azért MI talán nem vagyunk olyan bosszúállóak mint a romák.

mióta mi itt lakunk 1,5éve még nem találkoztam olyannal, aki megbántott volna vagy rosszat mert volna szólni. sőt köszöntek is sokszor de bizony attól függetlenül tartok tőlük. bár én olyan vagyok, hogy addig nem ítélek el senkit  amíg engem nem bánt. de az ilyen dolog nagyon rossz. viszont nem tehet róla az egész kisebbség nem éri meg őket bántani.

bár a fiatalok akik ezt elköveték nagyon nagy büntetést adnék. őket viszont kiengedném az emberek közé és, főleg a szülők elé hadd tehesenek velük azt amit akarnak.

ha felakasztotta magát az azt jelenti,hogy gyáva volt.

én csak arra gondolok, hogy szegény kislány mennyit szenvedhetett, remélem nem erőszakolta meg az összes és talán nem szenvedett olyan sokat.
Frissítés (nov. 26. 23.26): az Origó témával kapcsolatos fórumában is jócskán találhatók hozzászólások helyiektől. Azon felül, hogy gyakorlatilag név szerint felsorolják a letartóztatott cigányokat, elmondják, hogy nem “felnőtt” diszkóról van szó, hanem sulibálról, sulidiszkóról, ahova tizenéves iskolások mentek. Természetesen a ballib média ezt nem említette meg, hadd higgye a jónép, diszkókurva volt Nóri, és már 14 évesen illegette magát az “igazi” diszkóban. Az is kiderül, valóban nagyon közel lakott otthonához, ezért is mert egyedül hazaindulni (nesze nektek “magának köszönheti a csaj!”-t rikácsoló, fajvédő mocskok!) Idézzük a legjobbakat (a helyesírásukat javítottuk).

Igen, a kiserdőről van szó. Ez mondjuk eléggé elferdítve jött ki a médiában. És valóban rosszul veszi ki magát, hogy közeli diszkó. A művelődési házban volt egy diszkó-féleség; a fiatalságnak afféle "sulibuli": átlagéletkor 14-18. Szóval ezt senki ne úgy képzelje el, mint egy állandó felnőtt diszkót.

Az az "erdő" pár fából áll, a művháztól két percre. És azt is elárulom, a rendőrség ott van 150 méterre a művháztól, a lány meg kb 5 percre lakott a művháztól. Ki nem merte volna elengedni a tinidiszkóba így a gyermekét?

Megvannak igen, 6 cigó. Pár napja írtam is, hogy tuti azok voltak, akkor le voltam hurrogva. Nevet nem akartam írni, de tippem volt Sz. Z. Utálatos egy köcsög. Még 14-15 évesen is állandóan zaklatott engem, barátnőim, minden lányt akit tudott, egyszer anyám fenekét is megtalálta az utcán. Átok rájuk!!!

igen megvannak a tettesek A Sztojkáék voltak, hármat már ismernek. Három még nincs meg. Akiket,  ismernek azok a Sztojka Zolika (kis Zolika), Dzsúlió
(Kuruc.info: milyen szép “magyar” név, ugye?!) meg a Ricsike.

Érdekes, hogy a sajtó mennyire nem mer foglalkozni azzal a ténnyel, hogy cigányok öltek! Bezzeg ha fordítva történt volna! Pénteken este felvonulás lesz az "erőszak ellen" lacházán.

A rendőrök, jobban mondva a kommandósok már akcióban vannak. Részletek lassan a hírekben szerintem. Igen ezt a tényt az egyik netes oldal is, ami beszámolt az esetről is elhallgatja, pedig igen fontos szerintem hogy cigányok voltak. Ráébredhetnének már ott fönt, hogy nem rasszizmusról van itt szó, hanem arról hogy ezek az egyedek társadalomrombolók, agresszívek, s nem kéne annyira védeni őket. Halálbüntetést vissza, két okból: visszatartó erő és van aki méltó rá, lásd kiskatona 1988-ban  9 éves lányt erőszakolt meg és végzett ki. Halálbüntetést kapott. Ki fogadta volna vissza x év múlva? Senki. Megérdemelte.
Frissítés (nov. 27. 9.36): Az Index újraindult fórumából idézzük *Mithrandir*-t:
Én a szomszéd településen lakom. Tényleg fogtak el valakiket tegnap, tényleg kisebbségiek voltak, tényleg lesz fáklyás felvonulás ( amin ott leszünk, ugyanis nekem is van lányom, kötelességemnek érzem, hogy tiltakozzak az erőszak ellen).
Itt most már teljesen lényegtelen, hogy felelősek-e a szülők, vagy a kislány a történtekért, sajnos nem lehet visszafordítani az időt...mélységesen szánom őket fájdalmukban, merítsenek erőt a másik kislányukból, aki még csak 4 éves és nemigen fog emlékezni a nővérére....
Kegyeleti okokból nem kívánok részleteket leírni, legyen elég annyi, hogy iszonyatosan elbántak ezek a férgek szegénnyel...valószínűleg élt még, amikor otthagyták, csak éppen eszméletlenre verve feküdt a fagyban...
HÁNY H.NÓRÁNAK ÉS SZÖGI TANÁR ÚRNAK KELL MÉG MEGHALNI AHHOZ, HOGY TÖRTÉNJEN IS VALAMI AZ ILYEN TÍPUSÚ ERŐSZAKOS CSELEKEDETEK ELLEN?!!!

IGEN TISZTELT KOLOMPÁR ORBÁN ÉS HORVÁTH ALADÁR URAK! MOST MIÉRT NEM OKOSKODNAK A MÉDIÁBAN, MIÉRT NEM HATÁROLÓDNAK EL A TÖRTÉNTEKTŐL?!!!
Több forrásból hallottam [ezt], abszolút szavahihető emberektől. Volt közöttük pedagógus is. Gyakorlatilag az egész környék erről beszélt tegnap. Az elkövetők közül az egyik ráadásul egy utcában lakott a kislánnyal és az apját -mármint az elkövetőnek- nemrég engedték ki a sittről.
Hogy valóban ők követték-e el ezt a szörnyűséget, persze azt nem tudja senki biztosan. Nyilván valamilyen szinten összefüggésbe voltak hozhatók a kislány ügyével. Addig meg őket is megilleti az ártatalanság vélelme, sajnos.
A másik: nem megléhetési bűnöző az, aki fekete Audival szaladgál...
Ugyanitt nemezis 2 meg (az 548. hozzászólásban) azt írta, hogy a ráckevei polgármestertől hallotta személyesen, hogy cigányokat vittek be a rendőrök.
Frissítés (nov. 27. 20.57):
1.) Ahogy az várható volt, a balliberálisok minden eszközzel megpróbálják lejáratni, nevetségessé tenni hírforrásainkat. Egyik legkomolyabb "érvük" az, hogy az első blokkban idézett NLC-s lányok-asszonyok biztosan rászísták, és csupán heccből, merő fajgyűlöletből uszítanak, valamint, és ez a legjobb, hogy közük nincs KKLacházához, és csak azért kreáltak gyorsan egy KKLacháza-beszélgetőfórumot, hogy aztán autentikus, helyi véleményként más lapok átvehessék a beszélgetésüket. Ezen balliberális uszításra, hazudozásra ITT, ITT és ITT van három példa (Pixy-t tessék nézni).

Kedves ballibek! Ajánlom, hogy olvassák el a teljes eredeti NLC-s fórumot, mondjuk a legelejéről. Mikor is indították? Június 19-én. Persze, már akkor tudták, hogy november végén lesz egy gyilkosság, és csak azért trécseltek a helyi kklacházi asszonyok a szokásos női dolgokról (szerelem, babázás, helyi ügyek stb.) majd' fél éven és 450 hozzászóláson keresztül, hogy aztán mi jöjjünk novemberben, és felhasználjuk az általuk most írtakat. Tessék, el lehet olvasni az összes, a fórumbeli hozzászólást, meg lehet bizonyosodni arról, hogy az általunk idézett oda írók bizony tőzsgyökeres kklacháziak, és nem csak pár napja, a gyilkosság után, a heccelés kedvéért kapcsolódtak be a beszélgetésbe.

Ballibék egyre mocskosabbul, pofátlanabbul hazudnak. Ugye, emlékszünk, hogy pár napja Hell István milyen aljas módon hazudott Mohácsi Viktória (egyik) hazaárulása, a BBC-ügy kapcsán? Ezek tényleg teljesen hülyének néznek bennünket, tényleg még a legalpáribb, legotrombább hazugságtól sem riadnak vissza!
2.) Idézzük Evelyn Weston-t is INNEN (1479. sz. hsz.; ahogy látható, az információt többen megerősítik, pl. "meghallgatom" a 1487-ben): Most beszéltem egy rokonommal, aki Kiskunlacházán volt a mai napon. A kislányt 6 roma gyilkolta meg. Lesben álltak a kultúrháznál, ahonnan hazaindult a kislány, és ott kapták el. Három cigány lacházi, másik három ráckevei volt. Mind a hatan fajtalankodtak vele, aztán kidobták a kocsiból. A kislány még élt ekkor, mert a körme alatt földnyomokat találtak, mert mászni próbált.

A mai napon Lacházán egyetlen cigány sem volt az utcán, holott általában sűrűn vannak. A cigány által működtetett kocsma sem nyitott ki. Az egyik gyilkos már el is menekült Tiszaborzasztóra a rokonságához. Akárcsak Olaszliszkán; ott is a gyilkolás után menekültek, mert tudták, hogy rosszat csináltak és rettegtek a megtorlástól.

A magyar lacháziak közül többen tudják is, hogy melyik "család"-ból valók a gyilkosok (nevet is mondtak).

Olaszliszka után sem történt az égvilágon semmi. Látják, hogy következmények nélkül gyilkolhatnak, és teszik is. Csodálkoztok, hogy mindenki utálja ezeket? Igen, a rendeseket is, mert azok sem a fajtájuk megnevelésével foglalkoznak. Hat unatkozó állat miatt meghalt egy kislány; ki fogja visszaadni az életét?

Remélem, hogy minimum félmillión lesznek a fáklyás tüntetésen. És remélem, egy helybeli megsúgja nekik annak a családnak a nevét, amelyik most sunyít. Ha az én rokonomat, gyerekemet bántaná, neadjisten megölné egy cigány, mint Szögi Lajost, vagy most a lacházi kislányt, asszem még aznap éjjel rájuk gyújtanám a házat, egyetlen szó nélkül.

Jah, és aki besértődik ezen, az kotorjon el közéjük és próbálja elmagyarázni nekik az emberi viselkedés szabályait. Mert NEKEM csak a szám jár indulatomban, ÉN nem fogok cigányt bántani, mert 50 kg vagyok, a romák pedig mindig csürhében járnak és a gyengébbel szemben qrva bátrak, de az én szememben ezzel a legfrissebb gyilkossággal a megbecsülés legeslegutolsó esetleges szikráját is elvesztették. És csak azért nem mondom, hogy állatnak tartom őket, mert volt 2 rendes cigány osztálytársnőm. De szégyellje magát mindegyik, ha már ilyen baszott erős "az összetartás" náluk.

... Habár, mit vagyok így felháborodva!? Lefogadom, hogy mire holnap reggel bekapcsolom a számítógépet, egy újabb brutális, 15 roma által elkövetett gyilkosságot találok a "bulvárhírek" (??? hányinger!!) között. Persze nagy a csönd.... ahogy Debreczeni J. írta
(Kuruc.info: cikk ITT): "Roma áldozat: romaügy, roma elkövető: nem romaügy.
Frissítés (nov. 28. 2.32): Misi hozzászólása is figyelmet érdemel ITT, különösen az általunk kiemeltek miatt:
"Komolyan mondom, egyszerűen nem hiszem el hogy milyen emberek vannak.... UNDORÍTÓ az a mentalitás ahogy a kislányt és a szüleit dobáljátok sárral [az eredeti, balliberális blogíróról beszél, amire ezt a választ írta; gyengébbek kedvéért: nem rólunk. Lásd EZT], ahogy sunyin félmondatokkal beléjük rúgtok, miért nem így meg úgy tettek, akkor még ma is élne Nóra..... és akkor most ennyivel el lehet intézni, a gyilkosok felelőssége pedig innentől kezdve smafu?!
Egyszerűen dühít az a mérhetetlen sötétség, ami egyesek fejében van, hogy már megint, sokadjára na kit védenek a liberálisok, naná hogy a gyilkost, naná hogy most is az áldozatba kell belerúgni, az ártatlanba, mer miért nem alkalmazkodott a tetvekhez az az intoleráns szemétláda! hogy már megint relativizálva van minden.
Kiskunlacházi vagyok, ott nőttem fel, és nekem elhihetitek, hogy az az utca a művelődési háznál egyáltalán nem számított veszélyesnek, sőt maga a nagyközség sem az (volt idáig), ergo EGYIK SZÜLŐNEK SEM kellett azon izgulnia hogy megtámadhatják a gyerekét, akár éjjel 3-kor sem.
Fogjátok már fel hogy ez nem egy Pest, ahol pl. a keleti - blaha - nyugati vonalon simán betalálják az embert sötétedés után. 16 évesen kezdett el mulatozni a drága blogíró, és mi a büdös f*sz köze van ehhez az egészhez? de ha pl téged, drága barátom, elkaptak volna 16 évesen egy mulatozásod után, megfojtanak és másnap a saját apád talál rád a hó alatt akkor az rendben lenne nem? végülis már 16 voltál akkor! erre írj valamit ecsém........
Nóra éjjel 3-kor indult haza, a barátai haza akarták kísérni, de ő mondta h nem kell, egy köpésre lakik csak...... de egyes libsik már ott tartanak hogy "reggel indul haza az átmulatott éjszaka után...". és ezekhez hasonlók. undorító az a stílus amit megengedtek magatoknak, ahogy szokás szerint csúsztattok és túloztok.
Olyan dolgokba köttök bele már megint, ami minden egyes értelmes normális embernek egyértelmű, és nem szorulna magyarázatra. jah, hogy nálatok ez a módi, így tudtok egyáltalán látszólag értelmes érveket felhozni. elnézést, kicsit indulatos lettem, de szerintem ti is ilyenek lennétek a helyemben ha megfojtanák az egyik ismerősötöket, akinek az volt a vétke hogy hazafelé tartott egy tinidiszkóból.
Az egyik gyilkos sztojka híres-hírhedt tetűláda a falunkban. (valszeg a szombati brigád "vezére" volt) olyan kancsal hogy a könnyei a hátát mossák, úgyhogy jól ismerte az arcát mindenki. és annál agresszívabb! sok "kisebb" balhéja volt már. a szokásos kötekedés, verekedés, terrorizálás (tehát a cigó alapkultúra) mellett pár éve megkéselte az egyik volt sulitársamat. pontosan nem tudom hogy, de a hatóságok és egyéb intézetek töketlenségének, no meg a szokásos "legyünktoleránsakésjajdejólesz" hozzáállásnak köszönhetően SEMMI büntetést nem kapott, szabadlábon élt tovább. ha akkor lecsukják, Nóra talán még ma is élne.... kell e még írnom valamit, hogy miért égetően fontos a kemény fellépés, és a romák kivételezettségének mellőzése....
Frissítés (nov. 28. 11.24): Ugyanitt Pappistuta a következőt írta (nesze nektek felnőttdiszkóról, drogozásról, ivásról, diszkókurváról dumáló libsik, cigányfajvédők!):
A lány bulizni ment, valóban.
Egy tanár szervezte buliba, ahol egy fúvósegyüttes 10. születésnapját ünnepelték.
Tehát nem a klasszikus discora kell gondolni.
Frissítés (nov. 28. 13.14): 1.) Az index kapcsolódó topicjában is idéztek egy másik kiskunlacházit:
„Friss híreim vannak, azért buktak le a cigányok mert elvették a kislánytól a mobilját, és szerencsére ahoz meg túl hülyék voltak hogy ne használják. A Lacházi cigányok átadták a mobilt a ráckevei cigányoknak akik ezen buktak le, erre meg a ráckevei tettesek hozzátartozói gyakorlatilag hadat üzentek a Lacházi cigányoknak mert hogy miattuk buktak le.”

Ezek fényében már érthető, miért beszélnek sokan (lásd kapcsolódó levrovunkban a kommentünket) az egyikük meggyilkolásáról.

2.) ITT található egy kiskunlacházi lakos beszámolója az esetről. (Figyelem! Feltétlen olvassuk el a többi írását is, érdemes – szintúgy nagyon jókat írt pl. a Pécsett megírt uzsoráscigányokról!)

„Ma [28-án] este 7 órakor, fáklyás menet indul az erőszak ellenesség jegyében , a kiskunlacházi Petőfi Sándor művelődési háztól- az önkormányzat szervezésében. Iskolák, gyermekek és szülők kívánják részvétüket, és békére való igényüket kifejezni.

15 éve élek Kiskunlacházán. Budapestről költöztem ide, és azonnal megszerettem ezt a helyet. Ma már ezt tartom az otthonomnak. Munkámnak, és beszédes természetemnek köszönhetően, nagyon sok embert ismerek a „községünkben”. Az üzenőfalon kérte valaki: beszéljek Lacházáról, a mostani szomorú események tükrében (is)
Ez a község vegyes lakosságú, faji, anyagi, és szellemi értelemben is, de eddig fennállt, egy valójában instabil, de mégis kezelhető egyensúly a rétegek közt. Néhány család azonban olyan módon vette semmibe az alapvető emberi normákat, a normális erkölcsi rendet, ami nyílegyenesen vezetett a mostani eseményekhez, illetve az egész évi erőszakos légkörhöz. Az önkormányzat nem tehetett egyebet, minthogy megpróbálta fenntartani ezt az ingatag, de még mindig normálisnak mondható állapotot. A rendőrőrsünk megszűnt, és bár az a két rendőr( jól ismerem őket) aki nekünk jutott, valóban becsülettel, és bátran végzi a feladatát, de közel tízezer (plusz a környékbeli kis települések) problémáinak megoldására egyszerűen képtelenek. Fizikailag lehetetlen! Tehát: megint csak a felsőbb vezetésnél a megoldás lehetősége, hiszen nem az autósok zaklatását, hanem az általános rendvédelmi feladatokat kéne előtérbe helyezni, és finanszírozni abból az adóforintból, amit a polgárok erre szánnak.
A művelődési házunkkal szemben, pont átépítés alatt van a Vörösmarty felső tagozatú (5-8. osztályig) iskola, ahol, nagy befogadóképességű tornacsarnokot, nyílászáró cserét, és fűtésfelújítást végeznek idegen munkások. A hírek szerint nem éppen jó minőségben, a tapasztalatok szerint rendkívül lassan, de nagyon sok pénzért. Lacháza közéletében sajnos mindig is jelen volt a korrupció, és a bizonyíthatatlan hűtlenkezelés. A Vörösmarty iskola felújítása egyébként pályázati alapú, de így is nagyon sok saját pénzünkbe kerül, amit akár a biztonságra is fordíthatnánk, bár örülök az új tornateremnek is – amit soha nem fogunk igazán kihasználni. Polgármesterünk ígérete szerint, a (mostani események kapcsán is) komolyabb beruházások történnek közbiztonság ügyében a közeljövőben. Azonban ehhez ismét szükség lenne a felső vezetés figyelmére, hiszen túl sok az évek alatt összetorolt hiány, és nem kevés az azonnali szükség.
A mostani gyalázatos gyilkosság, a Vörösmarty iskola háta mögötti cserjés kiserdőben történt, illetve kezdődött. A hírek szerint (amit a média mostmár cáfol ugyan, de hiába) Nórit egy fekete Audiba tuszkolták, majd elvitték a helyszínről. Később holtan hozták vissza ide. A szóban forgó fekete autóról nem először jönnek a hírek. Már tavasszal komoly aggodalmat keltett a szülők, és iskolák körében, hogy Dömsödön egy fekete nagy autóba tuszkoltak egy kislányt, akinek azóta nyoma veszett. Magam hívtam fel a rendőrséget, aki agresszíven cáfolta ezt, és a polgárőrparancsnok túlzásának tekintette, de érdekes módon, másnap hivatalosan figyelmeztették az iskolásokat. Nórit egyébként a hazafelé vezető úton támadták meg. Sokan kérdezték: mit keres egy kislány éjjel az utcán. Nos az előzmények ismeretében mindjárt megértik. A kultúrházban tánc, majoret bemutató és egyéb kulturális események után tinidiscót szerveztek, amit a polgárőrség biztosított. Volt is feladatuk, mert a hírbe hozott romacsalád fiatal tagjai megjelentek a rendezvényen, és ismerve mentalitásukat, számítani lehetett komolyabb atrocitásra is. Tehát a polgárőrök, becsülettel végezték a dolgukat, és távozásra kérték az említetteket. Arra senki sem gondolt, hogy van olyan aljas, embernek nem nevezhető teremtmény, aki az utcán lesi a védtelen áldozatát, és aberált ösztöneit kiéli egy ártatlan gyermeken. Nórit és családját egyébként is ismeri mindenki, és mindenki tudja, ha a lánnyal történik valami, ott kő kövön nem marad! Ezért tartom valószínűnek, hogy ezek a szemetek narkósan, és ismeretlenül támadtak a lányra. (Kuruc.info: Nóri apja hentes, és, ebből következően, valószínűleg tagbaszakadt és erős/) Most viszont menekülnek az említettek családtagjai…. (Kuruc.info: Ez felér egy beismerő vallomással.) Szerintem feleslegesen.
Hogy miért lett ebből mára faji kérdés? A tanárlincselés, lányka gyújtás, tanárverés, és a sok-sok mindennapos, jellemzően kisebbségtől induló kellemetlenség, erőszakosság, és embertelenség miatt…és itt megint a felső vezetés szerepét hoznám elő! Évek óta tologatják, ódázzák a megoldás kérdését. Már hallom is: „A parlament elé terjesztjük… és majd megoldás lesz…s.t.b. Ha sürgősen nem tesznek érdemben a probléma megoldása ellen, akkor nagyon nagy bajok lesznek. De lehet, hogy már késő! Mivel az ügybe keveredett család már hétfőn elköltözött (Kuruc.info: rég azelőtt, hogy kirobbantottuk volna az ügyet!), megint azok a roma származású emberek szenvedik el majd a megtorlást (mert biztos, hogy lesz!!!) akik emberként kívánnának élni. Erről pedig megint nem a megtorlók, hanem azok tehetnek, akik megakadályozhatták volna mindezt.
A ma esti fáklyás menet valószínű útvonala: Petőfi művelődési központ- Gábor áron utca- Akácfa utca- Határ út…
Többet nem tudni, mert a szervezők a 2, 2.5 órásra tervezett „rendezvény” útvonalát a megjelentek létszámától, és összetételétől is függővé teszi.

Jómagam, családommal, és barátaimmal együtt ott leszek, mert bár magamat nem, de a gyermekemet nagyon féltem a jövőtől, és nem tűröm, hogy a későbbiek folyamán hasonló veszélyeknek legyen kitéve… esetleg csak azért, mert most nem megyünk el. Fontosnak tartom, és tartottam mindig is, hogy a világot olyannak lássa, amilyen, mert csak így mondhat magában véleményt, vagy ítéletet."
Frissítés (nov. 30. 20.07): az ITT leközölt levélben is ugyanezek az infók hangzottak el - érdemes elolvasni!