Éppen tegnap hoztunk le arról egy cikket, hogy az egyik cigány a segílyke 95%-át (!!) költötte italra és játékgépezésre. Persze ez csak egy példa volt a sokból arra, hogy a putrisok “legendás” “gyerekszeretete” miből is áll – ugye, emlékszünk még arra, hogy mi történt például Piricsén (lásd EZT - tessék visszafelé követni a linkeket a teljes sztoriért)?
A most következő írásból szintúgy kiderül (lásd a “nem éri meg nekik”-kitételt), hogy mokkáékat egyáltalán nem érdekli a gyerek hogyléte, egyáltalán nem figyelnek arra, hogy valóban rá költsék a pénzt…

Csak a bölcsisek mentek óvodába

Az óvodák azt hitték, tömegesen jelentkeznek majd a hátrányos helyzetű gyerekek. Jöttek is sokan, de nem a hátrányosak.

Telt ház van az óvodákban Miskolc belvárosában és a Győri kapuban. Számítottak erre az intézmények, de szeptemberben még úgy gondolták, hogy a többletet azok a halmozottan hátrányos helyzetű gyerekek okozzák majd, akiket szüleik a január 1–jétől esedékes óvodáztatási támogatás reményében íratnak és járatnak óvodába. Ők csekély számban jelentkeztek, helyettük azonban jöttek azok a bölcsődések, akik betöltötték a 3. életévüket.

Bölcsődéből óvodába

– Októberben 200 férőhelyen még 215 gyermekünk volt, most pedig 238 van – vázolta a helyzetet Tóth Józsefné, a Százszorszép Óvoda vezetője. – A bölcsődék kérik a szülőket, hogy akinek a gyermeke betöltötte a 3. életévét, írassa át az óvodába, hiszen bölcsődei helyre is sokan várnak. Az önkormányzat is azt kérte az óvodáktól, segítsenek a helyzet megoldásában.
Az óvodavezető szerint a halmozottan hátrányos helyzetű gyerekek azért nem jelentkeztek tömegesen, mert szüleiknek gondot okoz a rendszeresség, márpedig ez a támogatáshoz jutás egyik feltétele.

– Azt is mondják a szülők, hogy az önkormányzat nem pénzt ad majd, hanem felszerelést a gyerekeknek, ez pedig „nem éri meg nekik” – jegyezte meg az óvodavezető.

Várták őket

A József Utcai Óvoda egyik tagóvodájába sok hátrányos helyzetű gyermeket vártak január 1–jétől, de mindössze 11–en jelentkeztek, tudtuk meg Sarkadiné Vajkó Éva óvodavezetőtől.

– Azonban még az sem biztos, hogy ez a 11 gyerek rendszeresen járni fog, hisz sok szülő azt hiszi, a támogatásért elég beíratnia a gyereket, és rögtön kapja is a 20 ezer forintot – tette hozzá az óvodavezető.

(HEOL; vannak olvasói kommentárok)