Elzárták a vezetékes ivóvizet az Enyinghez tartozó Alsótekeresen, Fejér megyében. Tartálykocsiból jut vízhez 3-400 ember kedd délutántól. Feltörték a víztornyot, bejutottak a víztérbe, és egyes hírek szerint belepiszkítottak a vízbe. A DRV Zrt. azonnal megkezdte a torony és a hálózat fertőtlenítését, ha a laboreredmény negatív lesz, megnyitják a főcsapot.

Az ÁNTSZ-hez érkezett kedden bejelentés arról, hogy belepiszkítottak a vízbe. A rendőrség ismeretlen tettes után, közérdekű üzem megzavarása miatt nyomoz. Szakértőt rendeltek ki annak megállapítására, hogy betörtek a víztoronyba, vagy véletlenül maradt nyitva az ajtó, mondta Németh-Kész Mónikától, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivőjétől. Nem tudni biztosan, hogy tényleg történt-e szennyezés, de ha illetéktelenek hozzáférnek a víztérhez, akkor előírás a fertőtlenítés, mondta Jankó Gábor- a DRV Zrt. PR-vezetője. Az első laboreredmény eredményét délutánra várják, ha negatív lesz, akkor megindul az ivóvíz-szolgáltatás.
(FH)
Kuruc.info: Enying számos, finoman szólva öntudatos maffiózócigánya mellett hogy miért asszociálunk azonnal a cigányokra, ha ilyen beleürítős híreket olvasunk? Azért, mert az ő babonavilágukban van az emberi ürüléknek kitüntetett szerepe. Ezért ürítenek oda (sok esetben) a kirabolt lakásokba, ezért kenik össze sz@rral a rendelők, mosdók falát, ezért piszkítanak bele a TV-dobozokba, ezért kakálnak oda, ahol éppen vannak. Ez ők és az ő “kultúrájuk”. Még a 14 ezer éve élt ősemberek is kulturáltabbak voltak, mert nekik is volt már saját gödrük, ahova csináltak. Romáink a civilizációs fejlődés során még nem jutottak el erre a szintre...