Összehangolt akcióban ütöttek rajta a rendőrök egy lopott gázolajjal üzletelő bandán Enyingen. A nyomozók hat gyanúsítottat fogtak el a kisvárosban működő illegális gázolaj-kereskedők csapatából, és 750 liter gázolajat foglaltak le tőlük. A helyi dílerekkel együtt rendőrkézre került a velük kapcsolatban álló átvevő is, de a rendőrök szerint még további gyanúsítások is várhatók.

A Fejér megyei kisváros rendőreinek már több hónapja okoztak bosszúságot azok a bűnözők, akik egymás után törték fel buszok, teherautók és kamionok üzemanyagtartályait, és szívták le azokból a gázolajat. A rendőrök ezért figyelőszolgálatot szerveztek, majd a hétvégén egyszerre hat helyen tartottak házkutatást. Az egyik ingatlanon, a feltételezett orgazda garázsából és udvaráról több kanna üzemanyag került elő, összesen 750 liter gázolajjal, a csapat többi tagjától pedig a gázolajlopáshoz szükséges különböző eszközöket - kannákat, gumicsöveket, illetve csavarhúzókat - foglaltak le.

A rajtaütésszerű akció után hat férfit állítottak elő a rendőrök a helyi rendőrőrsre. A csapat összes tagja enyingi lakos, és az orgazda kivételével egyikük sem töltötte még be a 30. életévét. Közülük ötöt összesen hétrendbeli gázolajlopással gyanúsítanak a rendőrök, akik azt gyanítják, hogy a banda ,,koordinátora" egy 27 éves, büntetett előéletű férfi volt. Az illető nem ismeretlen a helyi nyomozók előtt, hiszen más bűncselekmény miatt jelenleg is folyik eljárás vele szemben. Mindezekre tekintettel őt a Székesfehérvári Városi Bíróság előzetes letartóztatásba helyezte; társai szabadlábon védekeznek. Az 57 éves átvevőt - aki a csapat tagjaitól literenként 180-200 forintért vásárolta fel az üzemanyagot - négyrendbeli orgazdasággal gyanúsították meg; ő ugyancsak szabadlábon védekezhet. Mindezen felül az enyingi rendőrök nem tartják kizártnak, hogy a nyomozás előrehaladtával az ügyben még további elfogások is várhatók.
(STOP)
Kapcsolódó cikkek: Félelem a levegőben