Számtalanszor foglalkoztunk már az Ercsiben tomboló cigányterrorral (lásd pl. EZT, EZT, EZT, EZT, EZT, EZT, EZT stb., valamint az alább idézett cikk kapcsolódó anyagait).

Segílyeseink azóta sem hagytak fel a bűnöző életmóddal (dőlt kiemelés tőlünk):

Fényes nappal is lopnak - félelem és rettegés Ercsiben
Ercsi - Megtelt a művelődési ház, s panaszban sem volt hiány, éppúgy, mint tavaly. A közbiztonságról tartottak fórumot rendőri és városi vezetők jelenlétében, a nyilvánosságtól remélve változást.

A statisztikák szerint ugyan némileg csökkent a bűnesetek száma Ercsiben, ám a lakosság ezt nem érzi - szögezték le elöljáróban a fórumon. Kényes és megkerülhetetlen a kérdés, de a városban magas a roma lakosság aránya, s a körükből kikerülő bűnelkövetők miatt protestál a békés többség évről-évre. (Kuruc.info: ha bárkinek bármi kétsége lett volna az elkövetők származásával kapcsolatban…) Szabó Tamás polgármester és Kósa Márta önkormányzati képviselő, a közbiztonsági bizottság elnöke összefogásra szólított fel annak érdekében, hogy kevesek ne tarthassák rettegésben a békés többséget. Kósa Márta kendőzetlenül fogalmazott, amikor tolmácsolta a képviselőket és nemritkán a rendőröket is ért vádakat. „Rasszistáknak vagy cigánybérencnek” titulálnak bennünket, aszerint, hogy melyik oldalról érkezik a bírálat, mondta. Szomorúan ecsetelte az Ercsi mindennapjait megkeserítő bűncselekményeket, amelyek nem életellenesek, „csak” folyamatos félelmet, bosszúságot, fájdalmat és kárt okozóak. Fényes nappal lopnak az udvarokból, mindent, ami mozdítható, fenyegetik az öregeket, a gyerekeket nem merik egyedül útnak engedni szüleik. Sokan nem is tesznek feljelentést tíz tyúk vagy pár mázsa tűzifa, néhány gázpalack ellopása miatt, mert nincs remény e „kis” ügyek felderítésére.

Több rendőrt, szigorúbb eljárást és nagyobb figyelmet kérnek az ercsi lakosok. Az egyik hozzászóló nagy tapsot kapott, midőn elmondta, a helyi rendőrök lepaktálnak a hírhedt helyi figurákkal, nincs tekintélyük, s ebben változást kívánnak. A bírálatokat a helyi őrsparancsnok, Mák Attila is hallgatta. Ugyanakkor tény, hogy az ercsi rendőrök szabadidejükben ülnek be a térfigyelő kamerák képeit figyelni, értékelni!

A Budavári Árpád dunaújvárosi rendőrkapitány beszámolt róla, hogy tavaly óta vagy egy tucat súlyos bűnözőt fogtak el és tartóztattak le Ercsiben, átmenetileg le is csökkent a bűnesetek száma. Az alig tízezer lakosú településre pedig több rendőrt vezényel, mint az ötvenezres Dunaújvárosba, hangsúlyozta. folyamatosan járőröznek, létszám átcsoportosítással biztosítják az itteni jelenlétet. A térfigyelő kamera rendszer bevezetése is enyhített a gondokon, bár az idén két kamerát darabokra törtek a bűnözők. (Kuruc.info: nem csoda: Horváth Aladár és Halmajugra óta tudjuk [cikk ITT], hogy a térfigyelő kamerák a cigányok legnagyobb ellenségei) Továbbra is segítséget, támogatást ígért a kapitány, s megígérte, a bejelentésre megvizsgálják, melyik rendőr tart nem megengedhető kapcsolatot bűnözői körökkel. Minden személyes megkeresést szívesen fogad, forduljanak hozzá bizalommal. A felszólalók konkrét ügyeket is soroltak, panaszaikat feltárták, többször említve, hogy a nem helybéli rendőrök jelenléte a kívánatos. szigorúbb törvényeket és büntetéseket kérnek az úgynevezett kicsi lopásoknál is, ami sorozatban tönkreteszi a helyi életet. A rendőrségtől pedig nyomatékosan kérik, hogy ne a kis közlekedési kihágásokat elkövetőket büntessék, míg mások fényes nappal fosztogatnak, s ismeretlen eredetű autókkal rodeóznak az utcákon. (Kuruc.info: jellemző: ahogy máshol, itt is kimerül a sündőrök “munkája” a bérből-fizetésből élők vegzálásában; a cigányokhoz persze nem mernek nyúlni)
(FMH)

Az eredeti FMH-cikk kapcsolódó anyagai (szép hosszú cigó-bűnlajstrom, ha valakit nem győzött volna meg a miénk):

Hosszú a bűnlajstroma egy ercsi tininek: lopás, garázdaság is van a rovásán
Biztonságot akarnak Ercsiben
Tömegverekedés Ercsiben: a Magyar Gárda is demonstrált a helybéliekért (fotókkal)
Elképesztő rongálás Ercsiben: unalomból okozott kárt egy banda
Tömegverekedés Ercsiben: négyen előzetesben
Ercsi tömegverekedés: az féljen, aki tisztességes?
Felgyújtjuk az összes polgárőr házát! - fenyegetésektől hangos Ercsi