A Magyar Hírlapban ma megjelent, online még nem megtalálható (azaz: megint nálunk jelenik meg először a hír online), a maffiavezér cigány származását már a bevezetőben is egyértelműsítő (az egyéb lapok által átvett MTI-anyagból, természetesen, ez hiányzik – ennyit az MTI „korrektségéről”) cikke következik.

Megszökött a hírhedt bűnöző
Az edelényi maffia vezetőjét életfogytiglan várja

Megszökött házi őrizetéből az edelényi cigány maffia vezetője, Magyar Róbert, akit egyebek között azzal vádolnak, hogy megbízást adott az alvilágban Ragyás Tóniként elhíresült férfi megölésére.

Életfogytiglani fegyházbüntetés várja az edelényi illetőségű, de főként a fővárosban ténykedő cigány maffia, az úgynevezett Fekete Sereg vezetőjét, Magyar Róbertet, aki a Fővárosi Bíróság közlése szerint elszökött házi őrizetéből. A bíróság a harminctagú társaság ellen már több éve folytat eljárást, de 2008 szeptemberében a főkolompos Magyart szabadon kellett engednie, mivel letelt előzetes letartóztatásának három éve. Ennél tovább a törvény szerint - ha nincs az ügyben bírósági ítélet - senki sem tartható fogva. A Fővárosi Bíróság elfogatóparancsot adott ki Magyar ellen.

Az ügyészség Magyar Róbertet egyebek között kitervelten, aljas indokból, előre kitervelten, több emberen elkövetett emberölés kísérletével, négyrendbeli emberölés előkészületével és zsarolással vádolja.
Az ügyészség szerint Magyart az alvilági körökben szerzett tekintélye miatt rendszeresen megbízták különféle csoportok közötti konfliktusok elsimításával, tartozások behajtásával, s ebből jelentős anyagi haszonra tett szert. Az ilyen jellegű feladatokat elsősorban fenyegetéssel és erőszakkal hajtotta végre. Fővárosi és jórészt kelet-magyarországi bűnözői csoportok bevonásával csaknem ezer embert tudott volna rövid idő alatt mozgósítani.

A cigány csoport számlájára írják a 2003. augusztus 27-én a főváros III. kerületében, a Vihar utcában, az Aréna játékterem előtt történt gyilkosságot, amikor Ragyás Tónit, azaz H. Antalt lelőtték. De a Colosseum diszkóban történt lövöldözés, továbbá több vállalkozó, valamint egy mátészalkai cigarettacsempész elleni merénylet elkövetése is a vádpontok között szerepel.
(MH)
Olvasó:  Tisztelt Szerkesztőség,

Sajnos van időm az interneten böngészni. Ezért tudom, hogy valótlan az állításuk, miszerint Önök az elsők, akik online közlik a cigóbűnöző szökését. Tegnap már megjelent a Magyar Hírlap online-on. Amennyiben figyelemmel kísérnék ezt az oldalt, meglepődve vennék tudomásul, mennyire frissek a híradások. Válogatottabb, tényszerűbb, mint a Magyar Hírlap.
Kérem állításuk kiigazítását. Amennyiben nem teszik úgy gondolom sok hozzám hasonló előtt ilyen "apróság"miatt gyengébb lesz a megítélésük.

Dobó Katica néven szeretném ha megjelenne a hozzászólásom

Kuruc.info: igaza is van Olvasónknak – meg nincs is. A Hírlap online verziója tegnap tényleg kirakott egy kapcsolódó hírt, “MEGSZÖKÖTT A "FEKETE SEREG" VEZETŐJE” címmel. Ebben egy szó nem esik az érintett származásáról, szemben a mai papírverziós (nem online), sokkal korrektebb-szókimondóbb, a származást tisztázó és az elkövetőről egy nem kitakart fényképet is közlő cikkel. Azaz: nem tévedtünk. Hacsak nincs fent egy harmadik cikk is, azaz a mai papíralapú cikk tegnap megjelentetett online verziója – a Google mindenesetre nem talált semmit, és mi sem leltünk semmi olyanra, pedig a Hírlapot (mind az online, mind a papírverziót) is minden áldott nap végigolvassuk, az utolsó betűig. Nem véletlen, hogy bevállaltuk a szkenneléssel járó időt (az ugyanis nem fél másodperc), hogy az anyagot lehozhassuk.
Másrészt, a bevezetőben írt “online még nem megtalálható (azaz: megint nálunk jelenik meg először a hír online)” azt jelenti, hogy az adott cikket nem rakta ki az adott lap a hálóra, lett légyen szó akár a Hírlaról, akár a Nemzetről, és hogy valóban mi vagyunk az elsők, akik ezt (az adott anyag digitalizálását és publikálását) megtesszük. Ennek köze nincs ahhoz, hogy a cikk tárgyával kapcsolatos esetleges egyéb híradások megjelentek-e már a mi anyagunk előtt.

Hogy Olvasóink összehasonlíthassák a két verziót, alább van a tegnapi, a bűnöző származását nem említő, az MNO/HP-re építő online anyag; több, mint valószínű, hogy erre hivatkozott olvasónk.

MEGSZÖKÖTT A "FEKETE SEREG" VEZETŐJE

Megszökött a házi őrizetből Magyar Róbert, a ,,Fekete sereg" néven elhíresült bűnszervezet feltételezett vezetője, a bíróság ezért azonnal elfogatóparancsot adott ki vele szemben.

A férfi és 29 társa ellen még 2007. márciusában indított büntetőpert a Fővárosi Bíróság, emberölés, több emberölési kísérlet és más bűncselekmények miatt. A tárgyaláson a bíróságnak rendkívül hosszú és összetett bizonyítási eljárást kellett lefolytatnia, ennek során az elsőrendű vádlott előzetes letartóztatásának időtartama már 2008. szeptember 20-án elérte a három évet, ezért a hatályos büntetőeljárási jogszabályok alapján meg kellett szüntetni a letartóztatását, így a férfi házi őrizetbe került. A bíróság a mai napon a déli órákban szerzett tudomást arról, hogy a férfi megszökött a házi őrizetből, ezért azonnal belföldi elfogatóparancsot bocsátott ki ellene - értesült a HavariaPress. A férfi szökése előreláthatólag nem befolyásolja a bűnszervezet büntetőperében e hét csütörtökére kitűzött tárgyalást, arról ugyanis a bíróság bejelentette, hogy a vádlott távollétében is megtartja, a tervezett ügyészi perbeszédet viszont a jövő hónapra halasztják el.

A tárgyalási folyamat során egyébként egyszer már a XII. rendű vádlottnak is nyoma veszett, ezért 2009. júniusában nemzetközi és európai elfogatóparancsot adtak ki vele szemben. A vádlottat azóta kézre kerítették, és jelenleg előzetes letartóztatásban van.

MHO / HP