Ugye, emlékszünk arra, mit hazudott az OCÖ a Fényeslitkén történtekről? “Megint gyilkolt a Gárda szellemisége”.

Nos, a kijózanító pofont a rendőrség hivatalos közleménye szállítja:

"Eltemették a késelés 14 éves áldozatát és a nagymamáját

"Több sajtóorgánumban nemzetiségi konfliktusként próbálták beállítani a történteket, jelezve, hogy a szurkálás áldozatai roma származásúak, az elkövető pedig nem az. A rendőrség hivatalosan cáfolta az állításokat, azt közölte: "az eddigi nyomozás során nem merült fel, hogy bármilyen etnikai jellegű ügy húzódna meg a gyilkosság hátterében"." (forrás: stop.hu)

Kíváncsiak vagyunk, az OCÖ-csürhe ezek után folytatja-e tovább az uszítást, a hazudozást.
Frissítés: A Magyar Nemzet kapcsolódó cikke:

OCÖ: Gyilkolt a Prikezsia Gárda szelleme

Miközben faji alapú bűncselekménynek állítja be a vasárnapi fényeslitkei gyilkosságot az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ), a rendőrség tájékoztatásából kiderül, szó nincs rasszista akcióról. A nyomozó hatóság tájékoztatása szerint a 14 éves cigány fiatalember gyilkosa olyan részeg volt, hogy nem is emlékszik a támadásra.

Újra gyilkolt a Magyar Gárda szellemisége, hátulról, gyáván oltottak ki egy fiatal életet - kommentálta egy cigány fiatalember meggyilkolását ifj. Bogdán János, az Országos Cigány Önkormányzat szóvivője azt a látszatot keltve, mintha a brutális cselekménynek faji vonatkozása lenne, illetve mintha a Magyar Gárda szervezetének bármi köze lenne a bűncselekményhez. Ami tény, hogy vasárnap délután Fényeslitkén gyilkosság áldozata lett egy 14 éves cigány fiatalember, aki a helyszínen életét vesztette, míg 16 éves társát több késszúrással életveszélyesen megsebesítette a gyilkos. A sajtószóvivő kitért arra is, hogy a brutális, kegyetlen gyilkosság áldozata egy ötgyermekes cigány családból származó, általános iskolai tanulmányait éppen befejező, 14 éves gyermek. - Az áldozat, akinek hátulról, gyáván több késszúrással oltották ki az életét, éppen arra készült, hogy 16-án beiratkozzon a kisvárdai Szent László Szakközépiskolába. Egy boldogabb jövő reményében szeretett volna továbbtanulni - áll a közleményben. Az állásfoglalás további részében kijelentik, hogy a fiatalembernek joga lett volna élni, tanulni, családot alapítani, de neki ez nem adatott meg. - Vajon miért!? Azért, mert cigány volt - teszik fel a kérdést, és válaszolják is meg rögtön, hozzátéve, a cigányok elleni előítéletesség egyre gyakrabban vezet önbíráskodáshoz, békésen alvó emberek házainak felgyújtásához, gyilkossági kísérletekhez, és most már gyilkoláshoz is. - Lehet, hogy a Prikezsia Gárda (a Magyar Gárda cigány nyelven - a szerk.*) szellemisége, cigányellenessége is felbátorította a gyilkost - kérdezik azt sejtetve, mintha a Magyar Gárdának köze lenne a bűncselekményhez.

Ezzel szemben a rendőrség és Fényeslitke polgármestere is megerősítette, hogy a szörnyű bűncselekménynek nem volt faji indítéka, és semmi köze nem volt a Magyar Gárdához. Fülöp Gergely, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője elmondta, hogy a feltételezett tettest elfogták, de az indítékairól keveset tudnak - mivel az egyik fiatalember meghalt, a másik még nincs kihallgatható állapotban, a feltételezett elkövető pedig olyan részeg volt, hogy nem emlékszik semmire, de nincs etnikai vonatkozásra utaló jel. - A szemtanúk elmondása szerint csak egy pár szavas szóváltás volt a felek között, aztán a támadó rögtön szúrt - tette hozzá. Mártha Tibor, Fényeslitke polgármestere az MTI-nek elmondta: sajnos több sajtóorgánum, sőt különböző érdekvédelmi szerveződések is nemzetiségi konfliktusként próbálják beállítani a történteket, aminek semmilyen alapja nincs.

Olvasói megjegyzés a szerkesztői megjegyzéshez: A Prikezsia Gárda nem a Magyar Gárda cigány nyelven, hanem egy primitív mocskolódás. Szó szerint kb. "szerencsétlenség gárda", átvitt értelemben "szerencsétlenséget hozó gárda"... Ti.: a cigányokra, mert annak a társadalmi igénynek ad hangot, hogy viselkedjenek emberhez méltóan és dolgozzanak! A cigány nyelv "gazdagságát" egyébként jól demonstrálja a prikezsia kifejezés, ami tkp. egy kissé tájnyelvi román szó, a "baj, csapás, veszteség" jelentésű "pricaz" cigányosra torzított alakja... + Baráti javaslat a Magyar Nemzet szerkesztőjéhez: Amiről fogalma sincs, ahhoz ne tegyen megjegyzést!