A függelékben teljességében megtalálható cikk hátterével kapcsolatban Olvasónk levelét idézzük:

Adjon az Isten!
 
L. Zsolt orgazda nem más, mint Lakatos Zsolt, a Roma-Magyar Egyesület elnöke, korábban kisebbségi önkormányzati képviselő. (Kuruc.info: miért nem csodálkozunk? Azért, mert tudjuk: a cigányvezérek olyanok, mint a népük: ugyanúgy bűnöznek. Egyik legutolsó, kapcsolódó cikk ITT)
 

Fotó Lakatos Zsoltról ITT.
 
Érdekességként:
Lakatos Zsolt emlékezetes szófordulata az önkormányzati ülésen (melyet a városi tévé is közvetített), a szocialista Hiesz György polgármester méltatásakor a következő volt: "...fejétől bűzlik a hal, pozitív értelemben..."
 
Lakatos Zsolt 2009 áprilisa óta nem kisebbségi önkormányzati képviselő, mert lemondott.
Jelenleg az Együtt Gyöngyösért Roma-Magyar Egyesület elnöke. Legalább 850 ezer Ft támogatást kapott az egyesület a múlt évben Google-keresés alapján:
 
A Miniszterelnöki Hivatal által támogatott társadalmi szervezetek jegyzéke
Együtt Gyöngyösért Roma - Magyar Egyesület    Hátrányos helyzetű roma emberek megsegítésére szervezett jótékonysági gálaest megrendezésének működési támogatása.    150. 000
 
Belügyi közlöny: Az Országgyűlés 37/2009. (V. 12.) OGY határozata a nemzeti és etnikai kisebbségi szervezetek költségvetési támogatásáról*
Együtt Gyöngyösért Roma - Magyar Egyesület  ....................... 700000 Ft

Tamás R.

Függelék: az eredeti hír:

Milliós lopás a választás éjszakáján
Bűnügyek | Egy gyöngyösi ház pincéjébe törtek be vasárnap éjjel. Az ellopott szerszámgépek értéke egymillió forint. A rendőrség már elkapta a banda egy részét.

Egy gyöngyösi lakóépülethez tartozó pince ajtaját kifeszítve, a helyiségből különböző szerszámgépeket lopott el ismeretlen 1 millió forint értékben vasárnapról hétfőre virradó éjszaka.

A nyomozás során a Gyöngyösi Rendőrkapitányság bűnügyi szakemberei kedden délután előállították F. Zoltánt, aki kihallgatása során elismerte a bűncselekmény elkövetését, megnevezte társát - B. Lászlót, valamint további két betöréses lopás elkövetését is beismerte. Utóbbi két bűncselekményt másik társával követte el, akit még keres a rendőrség.  A kihallgatás után, a rendőrség házkutatást tartott L. Zsolt gyöngyösi lakásán, ahol megtalálták a nagyértékű szerszámgépeket és horgászfelszereléseket.

F. Zoltán ellen 3 rendbeli lopás, B. László ellen egy rendbeli lopás, míg L. Zsolt ellen két rendbeli orgazdaság elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás. B. Lászlót őrizetbe vették és indítványozták előzetes letartóztatásának elrendelését. Két társa szabadlábon védekezhet - tudtuk meg Soltész Bálint megyei rendőrségi sajtószóvivőtől.

(HEOL)