Az esküvőjéről vittek el a rendőrök egy "magyar" nőt Walesben, Balogh Erzsébetnek 400 fontot fizettek azért, hogy hozzámenjen egy pakisztáni férfihoz, akinek lejárt a tartózkodási engedélye. A magyar nő, a pakisztáni férfi, illetve a házasságot megszervező szintén magyar nő is börtönbüntetést kapott.

A pakisztáni és a kerítő cigány
Néhány perccel az esküvője előtt tartóztattak le egy magyar állampolgárságú cigányt Walesben, mert a hatóságok szerint álházasságot akart kötni egy pakisztáni származású férfival - írja a brit The Sun internetes kiadása. A hatóságok szerint a kormos pénzért akart házasságot kötni Asif Hussainnel, miután a férfinak lejárt az ideiglenes vízuma.
A házasságra készülő párt, valamint a 33 éves Balogh Erzsébet unokatestvérét, a házasság megszervezésében részt vevő 45 éves Farkas Valériát is börtönre ítélték a bevándorlási törvények megsértésére szőtt összeesküvés vádjával. A pakisztáni férfi 12 hónapot, Balogh Erzsébet 10 hónapot, Farkas Valéria pedig 6 hónapot kapott.

Balogh "szerelem első látásra" Erzsébet
A brit lap beszámolója szerint a házasság az anyakönyvvezetőnek vált gyanússá, aki szerint a pár a lehető leggyorsabban házasságot akart kötni, méghozzá úgy, hogy a "magyar" nő és a pakisztáni férfi alig beszéltek egymással, a köztük lévő kommunikáció Farkas Valérián keresztül történt, aki fordított az unokatestvérének.
Balogh Erzsébet a rendőröknek először azt mondta, hogy valóban hozzá akart menni a pakisztáni férfihoz, mert kapcsolatuk "szerelem volt első látásra". Később elismerte, hogy 400 fontot kapott volna az esküvőért, amit unokatestvére szervezett meg. A brit lap szerint Balogh egyáltalán nem tudott angolul.
(Origo - The Sun nyomán)