Holnap közös német-izraeli kormányülés lesz Berlinben, immár a negyedik. Legutóbb 2011 januárjában élvezhették a jobb sorsra nem érdemes német vezető politikusok Bibi Netanjáhu, Ávigdor Lieberman, Dani Ájálon, magas rangú katonatisztek és más izraeli hírességek közelségét. Netanjáhu és társulata tehát ismét útrakelt Berlin irányába, amit a németek valószínűleg ezúttal sem úsznak meg olcsón.
Zoom
Angi, Bibi két jó barát, együtt harcol s issza borát
Binjámin Netanjáhu és kormányának tagjai, magas rangú katonatisztek társaságában ma délelőtt elindult Európába, ahol előbb Prágában, majd Berlinben tesznek tisztelgő látogatást. Az izraeli sajtó szerint ünnepi lesz a holnapi, immár negyedik alkalommal megejtendő német-izraeli közös kormányülés a Reichstagban. A jelentésekből az nem világlott ki egyértelműen, mitől lesz ünnepi a holnapi közös kormányülés, de annyi bizonyos, hogy előtte és utána bibi Netanjáhu leginkább a Németország által látszólag ellenzett zsidótelepülés-építésről és az ENSZ közgyűlése által legutóbb megszavazott palesztin állami megfigyelői státusz kérdése lesz. Természetesen a két kormány ezúttal is közösen emlékezik a holokausztra.
Zoom
A tavalyi közös kormányülés Berlinben – német felségjelek nélkül
Angela Merkel kancellár, Bibi Netanjáhu kebelbarátja az utóbbi hónapokban sokak szerint színlelt rosszallással viszonyul az újabb és újabb zsidó települések építéséhez, s ezt Berlin azzal is igyekezett alátámasztani, hogy ENSZ-ben nem szavazott ellene (!) a palesztinok által benyújtott kérésnek. Pedig korábban úgy volt, hogy Németország is ellene szavaz. Ha Berlin okosabb, ellene szavaz a palesztin kérésnek, akkor egy platformra kerülhetett volna Mikronéziával, Nauruval és Csehországgal. Igen, ez jelentősen változtatott volna a végeredményen, hiszen akkor nem 134, hanem csak 133 ország támogatta volna a palesztinok nemzeti vágyainak megvalósítását.
Zoom
Netanjáhu Prágában távozik a mai sajtótájékoztatóról
Bibi Netanjáhu ma délben, még Berlin előtt Prágába utazott, hogy személyesen köszönje meg a hozzá hasonló ország- és területrabló, háborús bűnös, rasszista elődökkel büszkelkedő cseh politikusoknak, hogy egyedüli európai államként a palesztinok ellen szavaztak az ENSZ közgyűlésében. Röviddel ezelőtt Netanjáhu sajtótájékoztatót tartott a cseh főrosban. Ha valaki csodálkozik azon, hogy Prága miért voksolt a megszállt, szülőföldjéről elűzött palesztinok érdeke ellen, tanulmányozza a két ország, Izrael és Csehország (korábban Csekszlovákia) létrejöttének körülményeit, a még manapság is hatályos Benes-dekrétumokat, a magyar és a német nép első- és második világháború utáni sorsát Csehszlovákiában.
Hering József – Kuruc.info