A dél-izraeli Szdérot város melletti dombra a zsidók - amint arról korábban már más külföldi tudósítók is hírt adtak - tegnapelőtt este is székeket vittek magukkal, s mintegy mozifilmet, ujjongva nézték a Gázai övezetben az izraeli légierő által indított levegő-föld rakéták becsapódását, robbanását, a palesztinok házainak levegőbe röpítését. Ekkor történt az incidens, amelyre később a CNN sztártudósítója a Twitteren erélyes kritikával reagált.

Diana Magnay utolsó szentföldi tudósítása
Diana Magnay, a CNN nemzetközi tudósítója a Gázai övezet elleni izraeli szárazföldi invázió megindításának első óráiban az izraeli Szdérot város melletti dombról tudósított. A mellékelt CNN-tudósítást a föliratozással ellentétben Diana Magnay nem Askelon, hanem Szdérot izraeli városból küldte, ahol a nézők hallhatták amint a tévéstáb közelében tartózkodó csürhe ujjongva figyeli a Gázai övezetbeli települések rakétázását.

Az áthelyezést érő "csiripelés"
Diana Magnay később a Szdérot fölötti dombon átélt élményeit a Twitteren így örökítette meg: "Izraeliek a Szdérot fölötti dombon ujjonganak, amikor hullanak a bombák Gázára. Megfenyegettek, hogy ha csak egyetlen rossz szót is szólok, összetörik az autónkat. Söpredék." Egyébként a tudósítót az élő adás előtt, alatt és után is fenyegette és sértegette a valóban söpredék "nézőközönség".

Zsidók néznek mint a moziban, figyelik a gázai tűzijátékot (Korábbi fölvétel)
Nos, amint politikusaink már régen a fejünkbe verték, mindenki lehet söpredék, csak a zsidók nem. Ezt az aranyszabályt az egyébként nagy nemzetközi tapasztalattal bíró Diana Magnay is csak most tanulta meg. A CNN vezetősége ugyanis még tegnapelőtt úgy döntött, hogy Diana Magnay ezentúl nem tudósíthat az izraeli-palesztin viszályról, hanem a Szentföldről áthelyezik Moszkvába. Diana Magnay és a CNN egyébként már bocsánatot kért az izraeliektől...
Hering J. - Kuruc.info