Miközben Németország a legendabeli Atlantisz módján szép lassan süllyed, s az ország eszétől még meg nem fosztott lakossága forrong a végzete ellen, Angela Merkel leszállította Izraelnek az ötödik tengeralattjárót. A legújabb szerzemény kedden érkezett a Földközi-tengerparti Haifa város hadi kikötőjébe, ahol az ismert izraeli békegalambok szónoklatai közepette beiktatták az izraeli haditengerészet kötelékébe. A Dákkár névre keresztelt ötödik német tengeralattjáró – akárcsak a korábbiak – atomtöltetű robbanófejjel ellátott rakéták indítására is alkalmas.
Zoom
Bibi alászáll a pokloknak (fotó: Reuters)
A német gyártmányú tengeralattjáró fogadásán beszédet mondó Binjámin Netanjáhu izraeli miniszterelnök hangsúlyozta: az új hadihajó még ütőképesebbé teszi az izraeli haditengerészetet. Az izraeli kormányfő dölyfös szokásához híven így fenyegetőzött: „Tengeralattjáró-flottánk az elpusztításunkra törekvő ellenségeink elrettentésére szolgál. Ellenségeink nem lesznek képesek véghezvinni azt, amit szeretnének. Tudniuk kell, hogy Izrael képes nagy erővel lesújtani mindenkire, aki megpróbálja megtámadni. Izrael polgárainak pedig tudniuk kell, hogy Izrael igen erős ország, s mi most és a jövőben is megteszünk mindent, hogy megvédjük önöket mindenütt és minden téren”, idézi a Likud-vezér harcias megnyilatkozását a Válláh!Hádásot hírportál.
Zoom
Középen balról jobbra: Mose Jáálon, Ruvi Rivlin és Binjámin Netanjáhu (fotó: az izraeli hadsereg szóvivője)
Mose Já'álon tábornok, izraeli hadügyminiszter is megszólalt: „A Dákkár tengeralattjáró (a most átvett ötödik német hadihajó – H. J.) és testvére, a Tánnin (krokodil) és a további három tengeralattjárónk a haditengerészetünk számára lehető teszi, hogy az izraeli hadsereg más egységeivel összehangoltan meghiúsítsuk ellenségeinknek az életünk megzavarására irányuló rosszindulatú szándékait. A haditengerészet segít a biztonsági szolgálatoknak és a hadseregnek abban, hogy nagyfokú védelmet nyújtsanak az ország polgárainak. A haditengerészet ezen kívül lehetővé teszi a támadó jellegű műveleteket is mindenütt, az általunk megválasztott helyen, Izrael tengerpartjainak teljes hosszában, sőt még azoktól távolabb is”, jelentette ki az izraeli hadügyminiszter.
Zoom
Az ötödik német tengeralattjáró Haifában (fotó: Adrian Herbstein)
Mose Já'álon beszédét elgondolkodtató eszmefuttatással folytatta: „Korunkban, amikor a Közel-Kelet háborog, viharzik, történelmi megrázkódtatáson megy át, s aminek következtében környezetünkben államok hullanak szét (ilyesmiről egyelőre csak Szíria esetében beszélhetünk, de a folyamat még ott sem zárult le – H. J.), gátlástalan terrorszervezetek vetik meg a lábukat határaink szomszédságában (időnként ezért kapnak izraeli támogatást, mint például a Bassár el-Ászád csapatai ellen harcoló Dzsabhát en-Nuszrá dzsihádista terrorszervezet a Golán-fennsíkon – H. J.), Izraelnek ezért eltökélten és erőteljesen, de egyben felelősséggel és megfontoltan kell föllépnie ellenségeivel szemben”, mondta az izraeli hadügyminiszter.
Zoom
Ursula von der Leyen és Mose Jáálon 2015-ben Tel-Avivban
Mose Já'álon hadügyminiszter a beszéde végén köszönetet mondott az újabb nemes lelkű küldeményért „a berlini kormánynak, s mindenek előtt köszönetet mondunk barátunknak, Angela Merkel kancellárnak és Ursula von der Leyen német védelmi miniszternek, akik elkötelezetten tevékenykednek Izrael Állam biztonságáért.” (A németek a tengeralattjárók egy részét teljesen ingyen, ajándékként, a többit jutányos áron gyártották le Izraelnek. A hatodik tengeralattjárót a tervek szerint ez év végén szállítják le a németek Izraelnek, ha csak az új, jövőbeni muszlim többségű berlini kormány ezt meg nem gátolja – H. J.)
Hering József – Kuruc.info