Gyilkossági kísérletért tíz év börtönbüntetést kapott Görögországban a 19 éves freiburgi orvostanhallgató, Maria Ladenburger megerőszakolásával és meggyilkolásával vádolt afgán "menekült", de a görög hatóságok egy év után feltételesen szabadlábra helyezték - számolt be róla csütörtökön a német sajtó.
Zoom
A 19 éves freiburgi orvostanhallgató, Maria Ladenburger, Angela Merkel és hazaáruló bandájának áldozata
Thomas de Maiziere német belügyminiszter elmondta, hogy a Ladenburger októberi meggyilkolásával vádolt Hussein K. ujjlenyomatai egyeznek a görög hatóságok által egy 2013-as korfui gyilkossági kísérlet ügyében felvett ujjlenyomatokkal. Áldozata akkor is egy fiatal nő volt.
Zoom
Hussein K. - azt tapasztalta, hogy Európában bármit megtehet, pár hónapon belül szabadon engedik
Német sajtóértesülések szerint Hussein K. azért került börtönbe, mert Korfun megtámadott, majd ledobott a meredek, sziklás tengerpartról egy 20 éves diáklányt. A történész hallgató a csodával határos módon túlélte a zuhanást, de súlyos sérüléseket szenvedett. A Stern arról ír, hogy az afgán "menekült" már 2013-ban is 17 évesnek vallotta magát, amiben a görög nyomozók már akkor is kételkedtek.
Zoom
A kis 17 éves menekült
Egy görög bíróság 10 év börtönbüntetésre ítélte az afgán bűnözőt, akit a túlzsúfolt börtönök tehermentesítésének jegyében egy év után elengedett azzal a feltétellel, hogy havi rendszerességgel jelentkezik a helyi rendőrőrsön. Miután ez persze nem történt meg, a görög hatóságok országos körözést adtak ki ellene, de szökéséről nem figyelmeztették sem a többi európai államot, sem az Interpolt.
Mint kiderült, a magát ma is 17 évesnek valló bevándorlóbűnöző szabadlábra helyezése után Görögországból Németországba szökött, ahol "kísérő nélküli kiskorúként" menedékjogot kapott, és nevelőszülőknél helyezték el. A német Stern szerint 2015-ben vették nyilvántartásba, akkor 16 évesnek mondta magát.
“Ez egy nagyon aggasztó incidens” – értékelte a német belügyi tárca vezetője. “Biztosan fogunk még beszélni róla a görög féllel.” De Maiziere szerint az eset rávilágít a különböző európai hatósági adatbázisok összehangolásának szükségességére. De az persze eszébe sem jutna, hogy mit kellene tenni a többi hasonló élősködővel és/vagy bűnözővel, az ezután beengedni tervezetteket illető tervekről nem is beszélve...
(Stern - Bild - MTI nyomán)
Frissítés: íme a képe kitakarás nélkül, a teljes neve Huszejn Khavári:
Zoom
Zoom
(Kuruc.info)
Korábban írtuk: