A szervezők szerint mintegy félmillióan vettek részt szombaton Berlinben az aberráltak hagyományos Christopher Street Day "parádéján". A felvonulást a New York-i Christopher Streeten 1969-ben tartott első buzifelvonulás emlékére rendezik meg minden évben. Az 1969-es tiltakozás előzményeihez tartozott, hogy a rendőrség a Christopher Streeten rátámadt egy főleg köcsögök által látogatott bárra. Az akkor történtekről azóta minden évben számos országban - így Németországban is - megemlékeznek, "azonos jogokat" és "társadalmi egyenjogúságot" követelve a beteg lelkűek számára.
Zoom
Az idei berlini felvonulás sajnos békésen, minden incidens nélkül zajlott. Megjelent a "másságát" a német politikusok közül elsőként nyíltan vállaló Klaus Wowereit, Berlin szociáldemokrata polgármestere, továbbá a berlini szenátus több más konzervatív, szociáldemokrata és zöld politikusa. Jelen volt több ország, köztük az Egyesült Államok és Nagy-Britannia nagykövete is. Wowereit nagyobb nyitottságot, tiszteletet és felelősséget sürgetett. A polgármester szót emelt a diszkrimináció minden formája ellen, és kiállt a buzik házassághoz, valamint az örökléshez való joga mellett.
Zoom
A menet kora délután a berlini orosz nagykövetséghez vonult. A résztvevők az oroszországi rendpárti intézkedések ellen tiltakoztak.
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
(Index nyomán)