A tartalomból:
Pörzse Sándor: Folyosói pletykák

Emlékszem, mielőtt bejutottunk volna a Parlamentbe, magam is szinte készpénznek vettem azokat a városszerte terjedő pletykákat, hogy mi minden folyik a Parlament folyosóján. Ilyen például, hogy micsoda olcsóság van, még mindig 3 forint 60 a sonkás zsömle és 140 forintért bélszínt kapni a parlamenti étteremben. A másik legelterjedtebb szóbeszéd az volt, hogy a szocialista és fideszes képviselők, sőt úgy általában mindenki óriási bratyizásban van, puszipajtások, és egészen más az, ami a Parlament folyosóján zajlik, illetve amit az utca embere érez ebből. Most már tudom, hogy egyik sem igaz. Általában nincs haverkodás, és a parlamenti büfé sem olcsó egyáltalán.
Vona Gábor: A hazugságok hálójában
A politikai garnitúrákat egyszerűen beszippantja Brüsszel, megveszi, megtöri őket, kialakul egy közéleti tehetetlenség, ahol a korrupt vezetők és a bamba társadalom bemenetel az európai közösségbe. A politikai vezetők ezzel büszkélkedhetnek a társadalmuk előtt, lám-lám, én sikerre vezettem az integráció ügyét, a félrevezetett és óvatlan társadalom meg elhiszi, hogy ez neki jó. Ez egy kollektív kontinentális sugalmazás. A gazdag nyugati tagállamok állnak mögötte, akiknek csak akkor van esélyük a jóléti társadalmuk fenntartására, ha újabb és újabb feltörhető piacokhoz, olcsó munkaerőhöz, ezáltal profittermelési lehetőséghez jutnak.
Magyar adást indít a legnagyobb európai hírcsatorna
A tervek szerint áprilistól indul Európa legnagyobb televíziós hírcsatornájának, az Euronewsnak a magyarországi székhelyű adása. Michael Peters vezérigazgató kiegyensúlyozott közszolgálati adást ígér és a decemberi, Görögország utáni magyar nyitását úgy indokolja: hazánk manapság meghatározza az európai híreket.
Szebb jövőt!
A felsőoktatásban tanuló pártválasztó hallgatók közel harmada, azaz 32 százaléka szavazna a Jobbikra. Az LMP-re az egyetemi hallgatók 29 százaléka adná a voksát, a Fideszre 24, az MSZP-re hét százaléka – derült ki az Aktív Fiatalok kutatócsoport tanulmánykötetéből. A Jobbik népszerűségének okairól, az ifjúság demokráciából és a politikából való kiábrándulásának hátteréről a Bar!kád Róna Dániel politológussal beszélgetett.
Utolsó pillanat
Egymással ellentétes folyamatokat mutatnak a közvélemény-kutató cégek adatai. Mi áll a háttérben? Kinek használ mindez?
Nemzetárulás
Mesterházy és az MSZP díszvendége lesz a magyarellenes román kormányfő a szocialista pártelnök évértékelő rendezvényén. A Békemenet visszakozott, de a Jobbik nem: magyar és székely zászlókkal tüntet a Medgyessy–Nastase-koccintáshoz mérhető újabb árulás ellen.
Ki nevet a végén?
Ember legyen a talpán, aki megpróbálja megfejteni, hogy éppen mi a helyzet a politikai élet baloldalán, ki kivel van, ki kivel hajlandó vagy nem hajlandó szövetkezni. Kérdés, hogy 2014-re letisztulnak-e a szálak, és vajon sikerül egy erős ellenzéket kialakítani, vagy az ellenségeskedés és a hatalmi harcok felemésztik a baloldalt?
Az alvilág legalja
Budapest VIII. kerülete a városnak az a része, ahol az ember soha nem tudhatja, mi vár rá a következő sarkon. A mocsok, a nyomor és a cigánybűnözés megszokott elemei az utcák vérkeringésének, ám az embert ennek ellenére is érhetik meglepetések. Például amikor észreveszi, hogy egyik napról a másikra tizenöt román hajléktalan költözik a közvetlen szomszédságába a bérkoldulás nemes mesterségét űzve, vagy amikor rájön, hogy a bűnszervezetek underground világában már a Magyar Gárda jelenléte sem éri el a rendőrség ingerküszöbét.
Magyar Élet Menete Konyáron
A Jobbik által indított Magyar Élet Menete következő állomása a múlt héten zajlott Konyáron. A rendezvényen felszólalt Sneider Tamás, a Jobbik alelnöke, Kulcsár Gergely, a Jobbik megyei elnöke, Orosz Mihály Zoltán, Érpatak polgármestere valamint Vig Szilárd, az igazság kimondásáért kirúgott tanár. A Bar!kád képes beszámolója.
Feloszlatnák az MSZP-t
Az MSZP és a Demisz is jogosulatlanul jutott hozzá az MSZMP és a KISZ ingatlanjaihoz, az akkori értéken többmilliárdos pártállami vagyonhoz a rendszerváltás idején. Az ellopott MSZMP–KISZ-vagyon nyomában a Jobbik és Minda Zoltán.
Nemzetgazdasági tárcától jegybankelnöki székbe
Simor Andrást Matolcsy György váltja az MNB elnöki székében. A kormányfő választása a korábbi sajtóértesüléseknek köszönhetően nem okozott különösebb meglepetést sem a lakosságnak, sem a piacnak. Feltehetően ennek is köszönhetően a nagy bejelentés nem gyakorolt különösebb hatást a pénzpiacokra, a forintárfolyamra. A nemzetgazdasági tárcát Varga Mihály veszi át, akinek továbbra is feladatköre marad az IMF-tárgyalások lebonyolítása, bár ez utóbbi a továbbiakban vajmi kevés terhet ró majd a miniszterre.
Olasz „bohócok” és a Moro-gyilkosság kora
Kormányozhatatlan Olaszország, rettegő Európai Unió, bizonytalan monetáris helyzet. Ezeket hozták a múlt hét végi olasz választások. A politikai bizonytalanság és káosz finoman szólva sem ismeretlen a félsziget elmúlt néhány évtizedének a történelmében, ahol, ha nem épp egy rendszerellenes színész pártja van többségben a szenátusban, fasiszták és ultrabalosok is megpróbálják átvenni a hatalmat. Jelen- és múltidéző a kaotikus olasz politikából.
Birkózás: az olimpiai lét a tét
Az egészséges életen túl azért sportolunk, azért sportolok, hogy tiszta küzdelemben dicsőséget szerezzek a hazámnak és magamnak – mondta el a Bar!kádnak Lőrincz Tamás. Az Európa-bajnok, olimpiai ezüstérmes birkózó megkérdőjelezi, hogy egyáltalán lehet-e majd olimpiai eszméről beszélni, ha a Nemzetközi Olimpiai Bizottság májusban áldását adja a birkózás száműzésére az ötkarikás játékokról.
Pápák története (2. rész)
XVI. Benedek pápa lemondásának híre óriási döbbenetet váltott ki az egész világon. Bár az eset nem mondható mindennaposnak, az egyház történetében előfordultak hasonló esetek. Igaz, a lemondások hátterében a régmúlt időkben legtöbbször külső kényszerítő okok játszottak szerepet, de akadt például olyan egyházfő is, aki alkalmatlannak ítélte saját magát a feladat nagysága miatt, és önként távozott a pápai székből.
A Vereckei-Beszkidekben
Miután annyi szép és jó történt velünk Gyergyóban, ideje volt, hogy továbbálljunk és célba vegyük Ruszinföld egyik legszebb hegyvidékét, a Vereckei-Beszkideket. Szászrégenig a Marost követtük, majd onnan a Mezőség szélén haladtunk Désig, ahonnan Nagybánya és Szatmárnémeti érintésével értük el a román-ukrán határt Halminál.
A Barikád már digitálisan is megvásárolható, illetve előfizethető a www.dimag.hu oldalon.