Allahu akbart, a legnépszerűbb újerurópai szlogent harsogva rontott a belgiumi város központi rendőrörse előtt a rendőrökre a terrorista.
Mielőtt annak rendje és módja szerint kilőtték az integrálódási fázisában átmenetileg megrekedt - egyelőre nem tudjuk hányadik generációs - bevándorlót, két rendőrnőt is megsebesített a fegyverével (nőként könnyebb áldozatnak tűnhettek egy bátor muszlim harcos számára - P.O.). A belga rendőrség twitteres közlése szerint egyik rendőrnő sincs életveszélyben.
Zoom
A rendőrség lezárta a környéket
A belga hírügynökség szerint az egyikük csak könnyebb sérüléseket szenvedett, a másikat azonban súlyosan megsebesítette az arcán a támadó.
A terorristát egy harmadik rendőr lőtte le.
Zoom
Charles Michel nagyon elszomorodott az illetlen viselkedéstől
A Charles Michel belga miniszterelnök elítélte a támadást.
"A gondolataim az áldozatokkal, a szereteikkel és a rendőrséggel vannak. Szorosan figyelemmel követjük a helyzetet" - tette hozzá a liberális kormányfő, aki most egy napig szavakban nagyon szomorú lesz.
Perge Ottó - BBC nyomán
Frissítés: Az Iszlám Állam bejelentkezett
Kisebb bűncselekmények miatt ismert volt a hatóságok előtt, de terrorizmussal eddig nem hozták összefüggésbe azt az algériai származású támadót, aki bozótvágó késsel sebesített meg két rendőrt szombat délután a dél-belgiumi Charleroi-ban - közölte sajtótájékoztatóján Charles Michel belga miniszterelnök.
A belga főügyészség vasárnapi közleményében K.B.-ként azonosította a támadót, aki 2012 óta illegálisan élt Belgiumban. A fiatalember tette elkövetésekor nem tartotta magánál sem személyes iratait, sem mobiltelefonját, amely arra utal, hogy semmilyen nyomot nem akart hagyni maga után.
Közben a La Libre Belgique francia nyelvű belga napilap internetes oldalán azt közölte, hogy az Iszlám Állam terrorszervezet magára vállalta a két rendőrnő ellen elkövetett gyilkossági kísérletet - derül ki az MTI tudósításából.