Úgy tűnik, hogy Bajnai visszatérése máris történelmi eredményt hoz az országnak. Jövő héten lesz ugyanis az LMP kongresszusa, amelyen döntenek az Együtt 2014-hez való csatlakozásról.

Ismerve a többség álláspontját, valószínűleg az igen mellett határoznak, ami azonban egyet fog jelenteni az LMP megszűnésével. Bajnai elsőként tehát szétveri a liberális zöld pártot. Aztán minden bizonnyal az MSZP-t akarja majd lenyelni, de az már rágósabb falat lesz. Egyébként jellemző, hogy Bajnai rezsimváltásról beszélt, azaz elszólta magát: ha vége az Orbán-rezsimnek, ő egy másik rezsimet akar.
Azért az elég furcsa, hogy egy fiatal és új párt, mint az LMP, amely "más politikát" hirdetett, két év után összeáll a két évvel ezelőtti miniszterelnökkel! Nem tartott sokáig a lelkesedés. Hogy mi közünk nekünk ehhez? Az, hogy a Jobbik nem fog összeállni az elmúlt 22 év garnitúrájának egyetlen egy szereplőjével sem. Mi valóban rendszerváltozást akarunk, nemzeti önállósággal és társadalmi felemelkedéssel. Ez pedig a '89-es politikai generáció szereplőivel, Orbánnal, Bajnaival, Gyurcsánnyal, Mesterházyval, akik 22 év alatt bebizonyították, mire képesek, nem fog menni.
Vona Gábor