Tovább gyűrűzik a Stohl-ügy: a TV2 Aktív című műsorában is szó volt arról, hogy "az egyik internetes oldal" (értsd: Kuruc.info, csak még a nevét sem merjük kimondani) közzétette Stohl privát mobilszámát. Egy megszólaltatott "sztárügyvéd" szerint ezért évekre börtönbe csukhatnak minket és olvasóinkat is. Hogy ez az egész mennyire komolytalan, az alább kiderül.

Stohl legaljasabb húzása: kislányát használta fel arra, hogy jó színben tűnjön fel a médiában
Mint ismeretes, Stohl ügyvédje, dr. Hyross Virág perrel fenyegetett meg minket, ha nem szedjük le a számot. Mi jeleztük, hogy hajlandóak vagyunk a megegyezésre, ha Stohl megbánó magatartást tanúsít, ha nem akarja lefizetni az áldozatot, hogy megússza a büntetést és ha készséggel együttműködik a hatóságokkal, ha megnevezi dílereit és segít felgöngyölíteni a droghálózatot. Ártatlan emberek telefonszámait eddig sem tettük közzé, és volt már példa rá, hogy aki őszintén bocsánatot kért, annak a számát eltávolítottuk.
A minket megkereső dr. Hyross Virág "munkássága" mindenképp figyelmet érdemel. Ő látja el ugyanis Kiszel Tünde állandó jogi védelmét (értsd: tyúkperekben kotnyeleskedik). Legutóbbi pere: Kiszel Tündét nem engedték be egy partira (mert meg sem hívták), a nőnek csúfolt agyhalott pedig olyan megaláztatást szenvedett el emiatt, hogy csuhaj. Idézet következik, biztonsági öveket kéretik becsatolni: "a Napi Ász arról kérdezte a "dekoratív médiaszemélyiség" jogi képviselőjét, mi lehet egy ilyen per végkifejlete. Dr. Hyross Virág elmondta: amennyiben ügyfelét a negatív hírek következtében anyagi károk is érik, a kártérítés összege a csillagos ég lehet".  Miután kellően kiröhögtük magunkat Hyrosson, lépjünk tovább.
Blikk: pokollá teszik ártatlan, szegény stohlbuci életét
"És hogy mennyire nem hagyták ki a lehetőséget az említett site látogatói, azt mi sem bizonyítja jobban, mint hogy egész nap próbáltuk hívni Stohl Andrást, ám a telefonja szinte folyamatosan foglaltat jelzett. Amikor nagy nehezen elértük, és felhívtuk a figyelmét a tényre, hogy a száma még mindig az említett oldalon vírít „ vastag betűkkel" szedve, annyit mondott, tud róla, de nyilatkozni nem kíván az ügyről" - írja a szennylap, mi pedig nagyon örülünk, ha Buci is meghallja a nép szavát.
Tele Buci gatyája - jogászai hazudnak, próbálják menteni a menthetőt
A TV2 Aktív c. műsorában azt állítják, hogy azzal, hogy nyilvánosságra hoztuk Stohl számát, 1 évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető jogsértést követtünk el. A Kuruc.infóra amerikai törvények vonatkoznak, úgy látszik, ők ezt nem ismerik - de ez legyen az ő bajuk.
Kicsit később egy dr. Horváth György névre hallgató ügyvéd többek között azt is elmondja: aki felhívja Stohlt a közzétett számon, az zaklatásnak minősül, "ennek pedig minősített esetei akár 5 év szabadságvesztéssel is büntethetők".  Azt rögtön hozzá is kell tennünk, hogy "minősített esetről" akkor beszélhetünk, ha az elkövető az illető házas- vagy élettársa... Tehát baromság, semmi köze ahhoz, hogy olvasóink Stohlnak elmondják véleményüket, csak az ügyvéd próbálja így megfélemlíteni és visszatartani olvasóinkat, hisz Stohlt naponta több százan hívják fel, óriási érvágás neki a hosszú évek óta bejáratott mobilszámát újra cserélni.
A Kuruc.info megkeresett több jogászt is, akik elmondták: ami a videóban elhangzott, az nemes egyszerűséggel hülyeség.
Íme a jogszabály: "176/A. § (1) Aki abból a célból, hogy mást megfélemlítsen, vagy más magánéletébe, illetőleg mindennapi életvitelébe önkényesen beavatkozzon, rendszeresen vagy tartósan mást háborgat, így különösen mással, annak akarata ellenére telekommunikációs eszköz útján vagy személyesen rendszeresen kapcsolatot teremteni törekszik, ha súlyosabb bűncselekmény nem valósul meg, vétséget követ el, és egy évig terjedő szabadságvesztéssel, közérdekű munkával vagy pénzbüntetéssel büntetendő."
Jogértelmezés: "A törvény az alkalmanként előfordult, de nem túlzott zaklató körülményt az annak rendszeressé válásáig, el nem durvulásáig nem szankcionálja."
Az egyik általunk megkérdezett jogász ezt mondta: "Néhány sms, telefonhívás semmiképpen sem lehet zaklatás. Egyébként a joggyakorlatban nagyon nehéz valakinek elítéltetnie magát zaklatásért, komoly molesztálást kell végrehajtania."
Egy másik jogász pedig többek között ezt válaszolta a Kuruc.infónak: "Az ügyvéd hazudik, mert nekik valóban nagy érvágás, ha számot kell cserélni."
Törvénybe tehát az ütközik, ha
1) valaki életveszélyesen megfenyegeti Stohl, megölését és családja kiirtását helyezi kilátásba
2) hosszú heteken-hónapokon át, Stohl kifejezett kérésének ellenére továbbra is SMS-ek és emailek tucatjaival bombázza, reggel a háza előtt várja, követi stb.
Néhányszor felhívni, néhány SMS-t írni, elmondani a véleményünket, "gratulálni" Bucika legújabb alakításáért tehát teljesen törvényes: Stohl András: 06-30-970-7089
Íme a fent említett videó:
 
 
Új fejlemények
Így ír a HVG a 2005-ös drogügyletről: "Stohlról akkor derült ki, hogy kábítószer-élvező, amikor 2005 júliusában a Való Világ című, RTL Klubon futó valóságshow egyik korábbi Segal becenevű szereplője egy drogterjesztési ügyben lebukott. A miskolci férfit 2004 végétől figyelték a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) munkatársai. Előzőleg lebukott ugyanis Segal barátnője, egy veresegyházi lány, aki gyakran szállított drogot párját elkísérve és külön is. A rendőrök előtt felfedte, hogy kik vannak benne a csapatban, és hogy Segal és Stohl jól ismerik egymást. A Való Világ-játékosnak és társainak egyébként az volt a feladata, hogy a bérelt autójukkal egy osztrák benzinkúthoz menjenek. A megbeszélt helyen a járművet le kellett állítaniuk. Ezt követően ismeretlen elvitték onnan a gépkocsit, majd nemsokára, immár droggal megpakolva vitték vissza. Az 50 ezer ecstasy tablettával és fél kiló kokainnal a fővárosban, Újpalotán kapták el a rendőrök a társaságot.
A csapat tagjai közül többen is Stohl Andrásra tettek terhelő vallomást. Ezek elegendőnek bizonyultak ahhoz, hogy a színészt kábítószerrel való visszaéléssel meggyanúsítsák, olyannyira, hogy forrásaink szerint házkutatást már nem is tartottak nála. A kihallgatás során a színész végig tagadta, hogy droggal élne, de vizeletmintát a drogteszt elvégzéséhez nem volt hajlandó adni. Az eljárás vége az lett, hogy Stohl vállalta a drogról való leszoktatáson való részvételt, ami által mentesült a büntetés alól." Olvassuk el mégegyszer az utolsó sort. Megúszta a büntetést, mert elment leszoktatásra - látjuk ennek az eredményét... Sajnos könnyen lehet, hogy most is megússza ennyivel - magyarán mindenféle büntetés nélkül.
Az ittas vezetésre és a kábítószerrel való visszaélésre van bizonyíték a Stohl-ügyben, a segítségnyújtás elmulasztására nincs - állítja a Blikk egy meg nem nevezett rendőrre hivatkozva, míg a Stop arról cikkezik: alig fogynak a Tenkes kapitánya c. darabra a jegyek, amiben Stohl a főszereplő. Tavaly ilyenkor már több mint 6000 jegy elfogyott, most azonban csak 1000 körüli jegyet adtak el. Hát igen, ennyire szeretik és ennyien kíváncsiak a drogos gázolóra...
Hollik Péter - Kuruc.info