De csak akkor, kedves olvasó, ha Ön cigány. Ha nem az, akkor dolgozzon meg a pénzért és fizessen csak szépen. Még hogy munkabér a tanfolyam alatt, meg informatikai képzés; hogy mit képzelnek egyesek...
Íme a hír:
Somogyi romák jogosítványt szerezhetnek egy integrációs szakképzés keretében. A döntésről szóló értesítést a minap kapta meg a Didaktika Autósiskola.
Kovács Sándor Lóránt ügyvezető igazgató a Sonline.hu-t arról tájékoztatta: a megyei cigány kisebbségi önkormányzat pályázata alapján a kadarkúti kistérségben 54 roma származású személy szerezhet tehergépkocsi-vezetői jogosítványt, míg a csurgói és a barcsi kistéségben 21-21 fő jelentkezhet a C-kategóriás képzésre.
 – Ötvenegymillió forintot lehet felhasználni az intenzív képzésre – részletezte az ügyvezető igazgató. – A tanfolyam szeptemberben kezdődik el, s egy évig tart. Az eredményesen vizsgázók már karácsonyra megszerezhetik a jogosítványt, s ezután alapfokú informatikai képzésre járnak. A végzősök később a honvédségnél helyezkedhetnek el, saját vállalkozást alapíthatnak, vagy fuvarozó cégnél vállalhatnak munkát.

Kovács Sándor Lóránt jelezte: a résztvevők a program ideje alatt munkabért kapnak.
(Sonline)
Szerkesztőségünk megjegyzése: Valamiért ez ellen a diszkrimináció ellen (mely teljesen egyértelműen a magyarok kirekesztése) nem tiltakoznak a jámbor romák. Bezzeg amikor magyarok segítettek magyaroknak...