Fenyegetéseket kapott Jobbik-szimpatizánsoktól Balavány György, a mindennapi.hu főszerkesztője. Portálunk feljelentést tett a rendőrségen - siránkozik A rák egye ki a beled, Vona című antimagyar fröcsögésnek helyet adó álkeresztény oldalacska (s mögötte persze maga a "publicista").
Az eset óta durva gyalázkodások tömkelege árad a szerkesztőségbe. Vona Gábor hívei többnyire „zsidóbérencek” „köcsög liberális buzik” „fideszes állatok” jelzőkkel illetik a főszerkesztőt és munkatársait - panaszkodik a ténymegállapítások miatt a cigánytenyészet-védelmező. Különösen rosszul esik neki, hogy "több egyházi személy, köztük vezetők is kifejezték felháborodásukat cikkünk miatt. Egyikük szerint jobb lenne, ha Balavány György távozna a református egyházból (ahol egyébként a nyíltan antiszemita ifj. Hegedüs (sic!) Lóránt végezheti lelkészi tevékenységét). Olyan egyházi személy egyelőre nem akadt, aki Vona Gábor szélsőséges megnyilvánulása ellen szót emelt volna."
Vasárnap már konkrét fenyegetéseket is kapott a főszerkesztő: „Te nem félsz, hogy valaki letépi a fejedet és feldugja abba a fidesz közeli picsádba? Pedig jobban járnál, ha gondolnál rá egyre többet, mert mások is gondolnak rád egyre többen.” A feladó Facebook-profiljáról kiderül: nyíregyházi Jobbik-szimpatizáns.
Mivel az elmúlt években többször előfordult, hogy radikális jobboldali csoportok megtámadtak embereket, valamint az ilyen jellegű való fenyegetés a btk176/A pontja szerint bűncselekmény, a mindennapi.hu feljelentést tett a Budapesti Rendőrfőkapitányságon - zárul a közlemény.
Portálunk arra kéri olvasóit, semmiképpen se közöljék véleményüket Balavány kulturált jegyzetéről a szerzővel az info@mindennapi.hu címen, hiszen láthatjuk, milyen rosszul esik neki, és még feljelentést is képes tenni, ha saját címünkről (vagy akár saját IP-címünkről) osztjuk meg vele gondolatainkat.
(Kuruc.info)