A cigánybűnözők egyik legnagyobb védelmezője, Mohácsi Viktória is kivándorolt Kanadába – állítja a Népszabadság. Azt írják, a cigány környezetéből többen is megerősítették értesülésüket. Reméljük, nem tévednek.

Fajtestvérek és egykori párttársak! Előttetek a követendő példa, ne habozzatok!
Mohácsi Viktória korábban az oktatási tárca ("roma és hátrányos helyzetű gyermekek integrációjáért" felelős) miniszteri biztosa volt, majd az SZDSZ színeiben európai parlamenti képviselő. Cigányvédőként a Mozgalom a Deszegregációért Alapítványt vezette. Életveszélyes fenyegetések miatt 2009-ben rendőri védelmet kért.

Valóra vált jóslat
Az SZDSZ így méltatta magyarellenes tevékenységét: a liberális párt elismerését fejezi ki mindazért, amit munkájával elért hazai és nemzetközi környezetben, egyben további sikereket kíván a legelesettebb, legkiszolgáltatottabb társadalmi rétegek védelmében folytatott küzdelmében.
Rokoni, baráti és ismeretségi köréből egybehangzóan megerősítették, hogy Mohácsi Viktória tavaly decemberben elhagyta Magyarországot, és a kanadai Torontóba ment, méghozzá azzal a szándékkal, hogy politikai menedékjogot kér.
Bár névvel senki nem kívánt nyilatkozni, többen elmondták, hogy a cigányasszony idehaza már nem talált megélhetést, komoly anyagi gondokkal küszködött. A lap próbálta felvenni a kapcsolatot Mohácsi Viktóriával, de az elküldött e-mailekre nem érkezett válasz.
(Kuruc.info - Nol nyomán)