74 és 90 év közötti zsidó nők versengenek a legszebb holokauszt-túlélő címért - adja hírül egy izraeli híroldal. Ebben a korban már nem vagyunk szépek, de annak érezzük magunkat - mondják a versenyzők, míg egyes fajtársaik ízléstelennek tartják a "szépségversenyt".

Vajon melyikük lesz a szépségkirálynő?
Az eseményre csütörtökön kerül sor az izraeli Haifában, 20 zsidó nő méri össze "szépségét". A versenyszám abból áll majd, hogy mindegyik résztvevő felmegy a színpadra, és elmeséli, "hogyan élte túl a holokausztot".
- Amikor kislány voltam, senkit sem érdekeltem, most mindenki rám figyel - fedte fel a "túlélők" (nemcsak a versenyzők, hanem valamennyiük) mozgatórugóját a 74 éves Esther Liber.
Úgy tűnik azonban, olyan holokausztosok is léteznek, akiknek nem tetszik e nemes vetélkedés, talán ők nem jutottak be a döntőbe: - Az étkezdében fogunk ülni, és kritizáljuk a rendezvényt - nyilatkozta egyikük.
Eli Debi, a Mindörökké Testvérek nevű jótékonysági szervezet vezetője visszautasítja a kritikát.
- Számos esemény megszervezésében részt vettem, de ez különleges. A holokauszt-túlélők boldogok, és tele vannak energiával. Ez csodálatos - mondja.
A húsz versenyzőt ötszáz jelentkező közül választották ki - közölte Shimon Sabag, a szervező Yad Ezer L'Haver vezetője. A díjakról nem nyilatkozott, de nem kizárt, hogy a fődíj egy németországi kárpótlás lesz, a második és harmadik helyezettnek viszont be kell érnie egy szerényebb, forintban küldött magyarországi "jóvátétellel"...
(Kuruc.info - Ynetnews nyomán)