A Momentum nevű SZDSZ-es utódszervezet mellett más pártokban is tűnnek fel fiatal politikusok, vagy micsodák.
A Daniel Cohn-Bendit szellemiségét őrző LMP elnökségének lett tagja a zsidó Ungár Péter, ami önmagában nem lenne baj. Ebben a színtelen, unalmas belvárosi szubkultúrában nagyszámú tehetségtelen ember verődött össze. Emlékezetes akcióik közül is kiemelkedik Szél Bernadett és Schmuck Erzsébet akciója egy parlamenti vitában, ahol egyik kvótanő sem tudott megszólalni. Ellentétben a műparaszt Sallai R. Benedekkel vagy a mások lehallgatásában járatos Hadházy Ákossal: ők órákig képesek beszélni a semmiről.
Ungár feltűnése az LMP-ben azért meglepő, mert a semmihez sem értő Ungár Péter Schmidt Mária holokausztkutató és Fidesz-közeli oligarcha fia. Talán sokan emlékeznek rá, hogy ő nevezte Orbánt tehetségtelen, buta politikusnak, akiről – Orwell Állatfarmjára utalva – kijelentette: Jones gazda már nem jön vissza. Azután mégis visszatért, és Schmidt Mária azonnal felfedezte benne a kiemelkedő államférfit, elvégre mégiscsak ez a legtöbbet hozó befektetés. Schmidt zsidó kapcsolatrendszere valószínűleg jól jött a Fidesznek, amelyet azóta is szorgalmasan szolgál.
Zoom
Szabó Tímea és Ungár Péter, arcukon a felbonthatatlan faji egymáshoz tartozás boldogságával - háttérben a leszbikus nagynéni, Eliézer ben Joszif Ungár húga
Az elmúlt hetekben Ungár Péter lett az LMP egyik legtöbbet szereplő politikusa, ami azért feltűnő, mert ő még a többiek alacsony intellektuális szintjét is alulmúlja. Persze anyuka pénzével és befolyásával a háta mögött nyilvánvalóan könnyű szereplési lehetőséghez jutni.
Párttársaihoz hasonlóan betegesen gyűlöli Putyint és Oroszországot. Szél Bernadett jövendőmondó szerint Putyin a gazdasági fölényét előbb-utóbb katonaira váltja. Ungár Péter szerint a Jobbik az orosz nemzeti érdekeket szolgálja, amihez még hozzá tette: az orosz gazdaság ereje a hollandéval vetekszik. Írásaiban arra keresi a választ, hogy hogyan léphetne fel az Európai Unió Oroszország ellen.
Legutóbb a Szabadság téren álló szovjet emlékmű ügyében nyilvánított véleményt. Eleve érdekes, amikor egy zsidó követeli az emlékmű eltávolítását, miközben a magyarországi zsidó szervezetek a szovjet megszállást a mai napig a felszabadulás ünnepeként tartják nyilván. De az antikommunistáknak más is eszébe juthat minderről. Például az a cinikus, aljas eljárás, ahogy a Nyugat és az Egyesült Államok Magyarországot a Szovjetuniónak ajándékozta. Nem Oroszországnak, mert az orosz nép ugyanúgy megszenvedte a kommunisták embertelen diktatúráját, mint minden más nép.
Megnyilvánulásaiból világosan látszik, hogy társaihoz hasonlóan Ungár Péternek is kifejezetten az előnyére válna, ha néhány évre visszaülne az iskolapadba.
Ha lehet, ne a Lauder, és ne a CEU padjaiba.
Székely Árpád - Kuruc.info
Kapcsolódó: