Csak a szokásos ellenőrzés keretében foglalkozik az alapítvánnyal a Fővárosi Főügyészség, és nem azért, mert korrupcióval vagy más gazdasági bűncselekménnyel gyanúsíthatók - írta közleményben a Gyermekrák Alapítvány.
Közleményt adott ki hétfőn a Gyermekrák Alapítvány, amely több zűrös üggyel is bekerült mostanában a hírekbe. Korábbi hírek szerint a rendőrség, majd az ügyészség is nyomozni kezdett ellenük. Az alapítvány kuratóriumi elnöke, Balogh István pedig egy gyermekmentőben furikázik a városban az Index cikke szerint.
A Magyar Nemzetben 2014. január 17-én megjelent - számos médium által átvett - sajtóhír szerint ismeretlen tettes ellen, hűtlen kezelés gyanújával indított nyomozást a BRFK Korrupciós és Gazdasági Bűnözés Elleni Főosztálya a Balogh István vezette Gyermekrák Alapítvány ügyében - írták a közleményben.
A Gyermekrák Alapítvány ezúton felhívja valamennyi médium figyelmét arra, hogy súlyosan jogsértő bármely sajtóközlés, amely a nyomozás elrendelésével indult eljárás jogerős befejezését megelőzően olyan tényt állít vagy azt a hamis látszatot kelti, hogy az alapítvány korrupcióval vagy egyéb gazdasági bűncselekménnyel vádolható - írták.
Kérték a sajtó képviselőit, tájékoztassák az olvasókat, hogy a Fővárosi Főügyészség Magánjogi Osztálya - mint a korábbi években több alkalommal -, a Gyermekrák Alapítvány működésének törvényességét ellenőrzi. A cikkek egy része azt a hamis látszatot kelti, mintha a Gyermekrák Alapítvánnyal szemben az ügyészség bűnügyi vizsgálatot folytatna. Ez súlyosan sérti a Gyermekrák Alapítvány megítélését, és alapot ad arra, hogy félretájékoztassa a nyilvánosságot - áll a nevetséges közleményben.
(HVG - MTI nyomán)