Azonnali lemondásra szólítja fel az igazságügyi és rendészeti minisztert, valamint a rendőrségi vezetőket a Fidesz. Amíg ez nem történik meg, addig az ellenzéki párt felfüggeszti részvételét a rendőrség és a határőrség integrációjáról szóló kétharmados törvény tárgyalásain. Az elmúlt napok súlyos rendőrségi botrányai azt bizonyítják, hogy az egész rendszer romlott, és a jelenlegi vezetéssel nem is újítható meg.

A Fidesz azonnali lemondásra szólítja fel az igazságügyi és rendészeti minisztert, valamint az országos és a budapesti rendőr-főkapitányt az utóbbi időszak rendőrséget érintő bűncselekményei miatt – jelentette be Navracsics Tibor, a Fidesz frakcióvezetője és Kontrát Károly, a Fidesz-KDNP rendészeti munkacsoportjának vezetője pénteki sajtótájékoztatóján.

A fiatal lány elleni erőszak vagy a Széna téri bankrablás utáni lopás az egész rendszer romlottságáról és tarthatatlanságáról tesz tanúbizonyságot, a megújulás viszont nem lehetséges a mostani vezetőkkel - jelentette ki Kontrát Károly. Hozzátette, hogy amíg a három vezető nem távozik tisztségéből, addig a Fidesz felfüggeszti részvételét a rendőrség és a határőrség integrációjáról szóló kétharmados törvény ötpárti tárgyalásain.

A két politikus szerint alapvetően megingott a rendőrségbe vetett közbizalom, a rendőrség erkölcsi színvonala alacsonyra süllyedt.

(MTI)