Megdöbbentő, hogy már mindennaposak azok az esetek, amikor kórházakban anyaghiány miatt nem lehet röntgenfelvételeket készíteni, műtéteket végezni, vagy gyógyszerhiány miatt fél ellátásban részesülnek a betegek. Így súlyos betegeket küldhetnek haza vagy maradhatnak ellátatlanul.
Egy ilyen, már sajnos mindennapinak nevezhető esetre világított rá az egyik kereskedelmi televízió beszámolója, amely szerint a tatai kórházból hazaküldtek több beteget, köztük egy tüdőgyulladásos kisfiút is anélkül, hogy megvizsgálták volna. Elfogyott ugyanis a film a kórház röntgenosztályán.
A botrányos eset mutatja, hogy az egészségügyi forrásbevonást nem lehet tovább halogatni. Még akkor sem, ha emiatt focistadionok építését kell felfüggeszteni, mert az ilyen és ehhez hasonló eset komoly egészségkárosodáshoz és az egészségügyi intézményekbe vetett bizalom csökkenéséhez vezethet. Ha a kormány nem juttat több pénzt eszközbeszerzésre és a beszállítói tartozások további csökkentésére, alapvető emberi értékeket vesz semmibe. Alapos a gyanú, hogy a Fidesz–KDNP-kormány az egészségügyet és források ráfordítását nyűgnek érzi, és ezért nem tesz az ilyen esetek ellen semmit - írja közleményében Lukács László György, a Jobbik országgyűlési képviselője.