2020. október 1., csütörtök, Malvin napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
22:34 "Megvédjük az édesanyákat az LMBTQP-szörnyektől!" - Toroczkai tüntetésre hív22:21 Vádat emeltek a portugál bevándorlási hatóság három munkatársa ellen, amiért halálra vertek egy ukrán férfit22:05 Vészhelyzet lép érvénybe Felvidéken21:50 Mindössze négy év fogházat kapott Molnár Ricsi - haza is engedték, mert amúgy is csak néhány hónapot kellene letöltenie21:36 EP-alelnök: "ki kell éheztetni pénzügyileg" Lengyel- és Magyarországot21:22 A Klubrádió és a 168 Óra nem lesz többé fegyver Slomó kezében az antiszemitizmus elleni harchoz20:55 A népmese napjára időzítve...20:42 Azerbajdzsán izraeli harci eszközökkel támadja az örményeket20:24 Az amerikai média egyöntetűen negatívan ítélte meg Trump és Biden első elnökjelölti vitáját20:12 Daganat vitte el a homokost, aki a világon elsőként gyógyult meg a HIV-fertőzésből19:52 Edzett, fehér, heteroszexuális férfiak üzentek a négygyermekes magyar családanyákat fenyegető férgeknek19:31 Bíróság elé állították az Audi igazgatótanácsának volt elnökét18:44 Tényleg nincs megállás? Már felolvasást is tartanak gyerekeknek a buzeráns királyfikról18:22 Drogos hulladékok a Nyugati téren: a faroklengetés rendben van, de a videózás sérti a jogaikat18:06 Az oláh szenátus vörös többsége ismét megszavazta a Trianon-törvényt
24 óra legolvasottabbjai

Friss hírek ::

Magyar életkép: értelmetlen verekedés a villamoson

Reklám

Édesanyám ma véres ruhában és véres kézzel jött haza! Természetesen megkérdeztem tõle mi történt, és a következõ történetet mesélte el nekem:

Utazott hazafelé koraeste Budapesten a 49-es villamossal. Az egyik megállónál fölszállt egy 35-40 közötti férfi egy 3 éves forma gyerekkel. Egyszerûen volt öltözve õ is, a gyerek is, rövidnadrág, póló. A férfi lerogyott egy ülésre (láthatóan rosszkedvû, fásult volt), a gyerek meg felmászott a mellette lévõre – amely édesanyámmal szemben volt – és kinézelõdött az ablakon. A közelben ülõ másik szintén 35-40 közti férfi (jól öltözött, menedzser?) elkezdte mondogatni, hogy szóljon a gyerekre, hogy másszon le, és ne koszolja össze az ülést. Az apuka eleinte nem reagált, majd közölte, hogy hagyja békén, most nem akar a gyerekre szólni, hadd nézzen ki az ablakon. (Megjegyzem, mint gyakorló háromgyerekes apa, hogy elég nehéz ilyen kisgyerekek esetén, a villamoson való fegyelmezés.) A másik csak mondta tovább, ez meg nem nagyon reagált. Egyik megállóhoz közeledve a jól öltözött felállt, és egyszer csak ököllel belevágott a másik arcába. Na erre az apukának se kellett több, felugrott és egymásnak estek. Ütötték verték egymást, hemperegtek a földön. Az utasok meg se mozdultak, nem is szóltak (budapesti atomizált társadalom!), sõt a villamosvezetõ is a sarokba húzódva, néha egy halk „hagyják abba”-val megelégedve, szemlélte az eseményeket. Eközben a három éves kisgyerek ösztönösen az apjába akart kapaszkodni, így a verekedõ férfiak lábai közé kerülve veszélyben volt. Az utasok – köztük számtalan férfi – mozdulatlanok, pedig néhány ember nyílván szét tudta volna választani õket (én biztos beavatkoztam volna, bár elfogultságból lehet, hogy a gyerekes apához húzok)! Egyedül édesanyám rohant oda, és mentette ki legalább a gyereket (ekkor lett véres), és kiabált a verekedõkkel, hogy hagyják abba. Végül a verekedést kezdeményezõ férfi valahogy lekerült a villamosról, a másik meg fent maradt. Mindkettõ kapott rendesen, mindkettõ vérzett. Anyám a láthatóan sokkos apuka szétszóródott holmiját (bevásárolt élelmiszer, szandálja stb.) összeszedte és odavitte neki. Mikor így elcsitult a dolog a „hõs” villamosvezetõ elõbújt, és mindenkit leszállított, hogy véres a villamos (a földön volt néhány vércsepp), és õ most garázsba megy. Anyám mondta neki, hogy mit szórakozik, inkább akkor lett volna a helyzet magaslatán, amikor kellett volna, de a vezetõ közölte, hogy az ilyesmibe nem jó beavatkozni, láthatja anyám, hogy még õ is majdhogynem kapott, és a garázs témában hajthatatlan volt. Így hát mindenki leszállt. Majd édesanyám és a verekedésbe keveredett apuka is felszálltak a következõ villamosra. Út közben még hallotta anyám, ahogy az apa mondja a gyereknek, hogy ez nem az õ napjuk, a nagymama (gondolom a férfi anyja) kórházba került (ez a mai egészségügyi helyzetben nem kis kockázat), aztán meg jött ez a verekedés.

Jól mutatja az eset a mai magyar társadalom problémáit. A magyar és magyar közti meg nem értés teljes hiányát, a gyermekekkel szembeni intoleranciát, a közösségi érzés kiveszettségét, a mérhetetlen gyávaságot, a konfliktuskezelésre való képtelenséget, és a mélyben feszülõ kirobbanni kész iszonyú indulatot. Hát igen. Látszik, hogy remek irányba haladunk. Hmmm….

(Budaházy György)
Reklám


Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready