Az alábbi videó először a Fővárosi Taxisok zárt csoportjában jelent meg, majd kikerült TikTokra is. Taxis olvasónk osztotta meg velünk az eset hátterét:
Egy céges kolléga (Főtaxi, 6x6, City, nem tudom, melyik pontosan) rendelésre ment a Váci utca és a Kigyó utca sarkán lévő taxiállomásra. Ott van egy-két független cigány taxis, akik onnan "dolgoznak" (azaz becsapják a külföldi turistákat). És nem tetszett nekik, hogy a céges kolléga megállt utolsónak a taxiállomáson, hogy ott vegye fel az utasát, aki direkt arra a taxiállomásra kérte az autót. Erre szóltak ennek a két rézművesnek, hogy segítsenek megfélemlíteni a céges taxist. Ez megy már lassan 30 éve. Egyre több sittes cigány taxizik, így rontva az amúgy sem túl fényes hírnevünket.
Íme a videó:
@robiikaaa2002 #legyenforyou #nekedbelegyen #budapest #taxi #massimo #bukta ♬ eredeti hang - Robiikaa2002
Frissítés: amint látható, a cigánybűnözők elérték a videó törlését, de alább újra megtekinthető:
A két cigány pedig: Bogdán Tibor:
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
2. frissítés: nyomoz a rendőrség
Az esettel kapcsolatban a 24.hu kereste a rendőrséget és a Budapesti Közlekedési Központot is. Az előbbi válaszában azt írta, hogy az ügyben a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda folytat nyomozást, de több információt a nyomozás érdekében nem közöltek.
A BKK-nál arra is rákérdeztek, hogy általánosságban mit tudnak tenni hasonló helyzetekben. Január 1-jétől ugyanis a BKK vette át a Budapest Közút által eddig végzett, taxikkal kapcsolatos feladatokat, így hozzájuk tartozik a taxiállomás-használati megállapodások megkötése, a taxiállomás-üzemeltetési szolgáltatási díj beszedése, a taxiállomás-használati hozzájárulás kiadása is. A BKK azonban csak annyit közölt, hogy "a rendőrség munkáját a BKK minden rendelkezésére álló eszközzel segíti".
A lapnak egy taxis forrása azt mondta, hogy a közelben, a pesti rakparton, a szállodahajóknál is mindennaposak a hasonló jelenetek.