Üdv, Kurucok!

A talmudos cikk kapcsán kerestem rá a Talmudra a magyar Wikipedián. A cikk említette Luzsénszky fordítását - értelmezését. Annyit tettem, hogy beillesztettem egy külső linket az anyagra. Ezt szó nélkül törölték, én visszatettem, majd félrefordítással jellemezték a művet, kiszedték a "szélsőséges cionista körök" megnevezést, amit nem is én írtam, végül az egész Luzsénszky művére vonatkozó részt törölték. Mindezeket visszavontam, majd zárolták a lapot. Jelenleg már csak a "belső körök" által szerkeszthető.

Véleményem szerint nevetséges, hogy bárki is ennyire féljen egy könyvtől. Ugyanilyen nevetséges, hogy a Wikipédián próbálnak véleményterrort bevezetni (és az információk korlátozása révén) a szerkesztők. Sajnálatos, hogy ráérő ELTE BTK-s nyikhajok homokozójává vált ennek az egyébként remek és eredetileg demokratikus, világméretű projektnek a magyar része. Továbbá félelmetes, hogy ezek a nap bármely szakában öten ugrásra készen állnak, ha csak egy linket is szúrsz be a "szabad" lexikonjukba.

A történéseket bárki nyomon követheti itt:

Az első szerkesztésem 2007. augusztus 30., 16:33 keltezésű.

Adjon Isten szebb jövőt!
Józsika


Üdv ismét!

Ide is érdemes benézni, milyen korlátoltak egyesek:

http://hu.wikipedia.org/wiki/Vita:Talmud

Szerencsére a laptörténetet még nekik sem engedi módosítani a program, ott látható, hogy Immánuel kamuzik. Esetleg nincs kedvetek kitenni ezt is, hadd jöjjön pár jó kuruc támogatni?

Hajrá és köszi!
Józsika