A Jobbik megdöbbentőnek tartja, hogy Magyarország miniszterelnökének szomszédja egy olyan ember, akivel szemben az Egyesült Államok Nagykövetsége szerint nemzetközi elfogatóparancs van kiadva, és akit többek között illegális bevándorlás támogatásával, fegyverkereskedelemmel, terrorizmus finanszírozásával és nukleáris technológiával való visszaéléssel vádolnak.
Ami még megdöbbentőbb, hogy ez az ember a hírszerzés hallgatása mellett minden további nélkül beutazhat Magyarországra, a rendőrség nem tartóztatja le, az állam pedig nem adja ki az Egyesült Államoknak. Ehelyett mind az Orbán-kormány, mind az Orbán család üzletel Ghaith Pharaonnal, aki a kormányfő szerint nem jelent nemzetbiztonsági kockázatot. Ha ezt Orbán Viktor tényleg így gondolja, akkor Magyarország legnagyobb nemzetbiztonsági kockázata ő maga.
A Jobbik kezdeményezni fogja, hogy az Országgyűlés Nemzetbiztonsági Bizottsága tűzze napirendre a Pharaon-ügyet. Tudjuk, hogy a magyar miniszterelnök most is a gazdag migráns piszkos pénzét választaná az ország biztonsága helyett, de erre a jelenlegi törvények nem adnak neki lehetőséget. Pharaont ki kell adni az Egyesült Államoknak - írja közleményében Jakab Péter, a Jobbik szóvivője.